Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

VIDEO: Cibulková vyradila Šafářovú, čaká ju osemfinále v Eastbourne

Na snímke sa slovenská tenistka Dominika Cibulková rozdáva autogramy po víťaznom zápase s českou hráčkou Luciou Šafářovou v 2. kole dvojhry na turnaji WTA Aegon International v anglickom Eastbourne. Eastbourne, 23. júna 2015. Foto: TASR/Dušan Hein

Cibulkovej triumf je o to cennejší, že to bol iba jej druhý zápas po štvormesačnej pauze zavinenej zranením achilovky.

Eastbourne 23. júna (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do osemfinále dvojhry na trávnatom turnaji WTA v anglickom Eastbourne. V druhom kole po odvážnom výkone nečakane vyradila nasadenú trojku a svetovú šestku Češku Luciu Šafářovú v dvoch setoch 7:6 (7), 6:4. Finalistke Roland Garros odplatila vlaňajšiu prehru z Wimbledonu a upravila vzájomnú bilanciu na 4:1.

Cibulkovej triumf je o to cennejší, že to bol iba jej druhý zápas po štvormesačnej pauze zavinenej zranením achilovky. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi v stredu proti Bulharke Cvetane Pironkovovej, s ktorou má vysoko priaznivú bilanciu 8:1. Jedinú prehru utrpela na tráve - v roku 2012 na olympijskom turnaji v Londýne. Zverenka trénera Mateja Liptáka má v Eastbourne už istú prémiu 8700 USD a 100 bodov do svetového rebríčka WTA.



Cibulková za stavu 1:2 stratila servis, hneď vzápätí však kontrovala rebrejkom. O osude úvodného dejstva napokon rozhodol tajbrejk, v ktorom Slovenka čelila dvom setbalom, v jeho koncovke však slávila úspech. Bývalá svetová desiatka sa dostala na koňa a na začiatku druhého setu sa po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Vo štvrtom geme odvrátila päť brejkbalov, za stavu 4:3 ďalšie dva a zápas už dotiahla do úspešného konca. Šafářová, pre ktorú to bol prvý zápas v pozícii členky Top ten, doplatila na príliš veľké množstvo nevynútených chýb.

Na snímke vpravo slovenská tenistka Dominika Cibulková a vľavo jej tréner Matej Lipták po prvom sete počas zápasu proti českej hráčke Lucii Šafářovej v 2. kole dvojhry na turnaji WTA Aegon International v anglickom Eastbourne. Eastbourne, 23. júna 2015.
Foto: TASR/AP




Cibulková mala z triumfu nad Šafářovou veľkú radosť. "Bol to zápas veľmi vysokej úrovne. Nastúpila som presne tak, ako som chcela, agresívne a odhodlane. Pamätala som si vlaňajší zápas vo Wimbeldone, kde ma vyčistila z kurtu, vtedy som ju nevedela zreturnovať, bola lepšia vo výmenách. Dnes som veľmi dobre servovala, podanie ma podržalo v ťažkých situáciách. Herne som sa cítila veľmi dobre, bola som super na nohách. Údery som zahrávala rýchlo, využívala som uhly, hrala som súperke do protipohybu. Zdolať Lucku v druhom zápase po návrate, to je ako sen. Je to neskutočný pocit," povedala pre TASR Cibulková, ktorá je rada, že operovaná noha drží. "Bol to pre ňu dnes najväčší test. Ku koncu duelu som ju trochu cítila, no je to normálne. Dôležité je, že vydržala. V stredu ma čaká ďalší ťažký zápas. S Pironkovovou mám síce priaznivú bilanciu, no jedinýkrát som s ňou prehrala práve na tráve, ktorá je jej najobľúbenejším povrchom. Budem hrať tretí deň za sebou. Dôležité je, aby som bola fit a aby nohy vydržali."



Šafářová ocenila výkon Cibulkovej. "Dominika hrala tak, ako pred štyrmi mesiacmi pred pauzou zavinenou zranením. Som rada, že je späť na okruhu. Výborne sa hýbala, kvalitne podávala, hrala agresívne. Veľmi dobre zvládla koncovku prvého setu, hneď na začiatku druhého ma brejkla a potom sa mi to už nepodarilo otočiť. Bol to môj prvý zápas na tráve v tomto roku, generálka na Wimbledon. Po Roland Garros som mala zranené zápästie a týždeň voľno. Z oboch strán to bol solídny tenis," povedala pre TASR česká fedcupová reprezentantka.

dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Lucie Šafářová (3-ČR) 7:6 (7), 6:4