Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

VIDEO: Skončila v osemfinále: Cibulková prehrala zápas s Pironkovovou

Na snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková odchádza z kurtu po zápase proti bulharskej hráčke Cvetane Pironkovovej v 3. kole dvojhry na turnaji WTA Aegon International v anglickom Eastbourne. Eastbourne, 24. júna 2015. Foto: TASR/Dušan Hein

Z podujatia Aegon Classic, ktoré bolo generálkou na grandslamový Wimbledon, si odnáša prémiu 8700 USD a 100 bodov do svetového rebríčka WTA.

Eastbourne 24. júna (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v osemfinále dvojhry na trávnatom turnaji WTA v anglickom Eastbourne. Bulharke Cvetane Pironkovovej podľahla v troch setoch 7:6 (4), 4:6, 1:6. Bývalá wimbledonská semifinalistka skorigovala vzájomnú bilanciu so slovenskou jednotkou na 2:8. Aj prvé víťazstvo dosiahla na tráve - v roku 2012 na olympijskom turnaji v Londýne. Cibulková sa v Eastbourne vrátila do súťažného kolotoča po štvormesačnej pauze zavinenej zranením achilovky.



Na snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková počas zápasu proti bulharskej hráčke Cvetane Pironkovovej v 3. kole dvojhry na turnaji WTA Aegon International v anglickom Eastbourne. Eastbourne, 24. júna 2015.
Foto: TASR/Dušan Hein




V 2. kole získala cenný skalp finalistky Roland Garros a nasadenej trojky Češky Lucie Šafářovej. Z podujatia Aegon Classic, ktoré bolo generálkou na grandslamový Wimbledon, si odnáša prémiu 8700 USD a 100 bodov do svetového rebríčka WTA.

Na snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková (vľavo) a jej tréner Matej Lipták počas zápasu proti bulharskej hráčke Cvetane Pironkovovej v 3. kole dvojhry na turnaji WTA Aegon International v anglickom Eastbourne. Eastbourne, 24. júna 2015.
Foto: TASR/Dušan Hein




V prvom sete duelu medzi Cibulkovou a Pironkovovou mali obe hráčky veľké problémy s udržaním vlastného podania, robili priveľa nevynútených chýb. Za stavu 5:5 odvrátila slovenská jednotka setbal a vynútila si tajbrejk, v ktorom dominovala.

Na snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková odchádza z kurtu po zápase proti bulharskej hráčke Cvetane Pironkovovej v 3. kole dvojhry na turnaji WTA Aegon International v anglickom Eastbourne. Eastbourne, 24. júna 2015.
Foto: TASR/Dušan Hein


Na začiatku druhého dejstva sa Cibulková po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0, Pironkovová však následne otočila na 3:2, v ôsmom geme súperku opäť brejkla a za stavu 5:4 využila po dvojchybe Slovenky v poradí tretí setbal.
V rozhodujúcom dejstve Pironkovová vďaka zlepšenému podaniu a kvalitnému forhendu ovládla dianie na dvorci číslo 1, po brejku v druhom geme odskočila Cibulkovej na 3:0 a zápas dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:1 premenila vďaka esu hneď prvý mečbal.

Cibulkovú mrzelo, že dobre rozohratý zápas nedotiahla do úspešného konca. "Bol to veľmi ťažký zápas najmä po fyzickej stránke. Po štvormesačnej pauze som odohrala tretí duel za tri dni. Pironkovová je na trávnatom povrchu veľmi nepríjemná. Bola som trochu pomalšia, lepila som sa na trávu. Mrzí ma, že som v druhom sete nevyužila vedenie 2:0, taký je však niekedy tenis. Keby mi niekto pred týždňom povedal, že pri mojom návrate na dvorce postúpim v Eastbourne do osemfinále, brala by som to všetkými desiatimi. Veľmi ma teší najmä víťazstvo nad Luckou Šafářovou, ktoré mi dodalo veľa sebavedomia. Trochu som možno doplatila aj na to, že v utorok som hrala štvrtý zápas a dnes som musela ísť na kurt hneď ako prvá," povedala pre TASR Cibulková, ktorú na budúci týždeň čaká prestížny Wimbledon. "Dôležité je, aby som teraz dobre zregenerovala a dala sa fyzicky dokopy. Už dlho som na grandslame nebola nenasadená. Už v prvom kole môžem naraziť na ťažkú súperku. Dúfam však, že žreb bude pre mňa priaznivý."

dvojhra - osemfinále:
Cvetana Pironkovová (Bul.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:7 (4), 6:4, 6:1



.

dvojhra - osemfinále Eastbourne:
Daria Gavrilovová (Rus.) - Sara Erraniová (13-Tal.) 6:1, 5:7, 6:2, Sloane Stephensová (USA) - Heather Watsonová (V. Brit.) 6:2, 6:3, Belinda Bencicová (Švajč.) - Eugenie Bouchardová (7-Kan.) 6:4, 3:0, Bouchardová skrečovala, Johanna Kontová (V. Brit.) - Garbine Muguruzová Blancová (14-Šp.) 6:4, 4:6, 6:3, Agnieszka Radwaňská (9-Poľ.) - Karolína Plíšková (8-ČR) 6:2, 6:1, Andrea Petkovičová (10-Nem.) - CoCo Vandeweghová (USA) 6:3, 6:4, Caroline Wozniacka (2-Dán.) - Svetlana Kuznecovová (Rus.) 6:7 (3), 6:3, 6:1