Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Bratia Bryanovci senzačne vypadli už v 3. kole štvorhry

Americkí tenisti Bob (vpravo) a Mike Bryanovci Foto: TASR/AP

Favorizovaní bratia Bob a Mike Bryanovci prekvapujúco vypadli už v osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

Melbourne 26. januára (TASR) - Favorizovaní bratia Bob a Mike Bryanovci prekvapujúco vypadli už v osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Najvyššie nasadení Američania nestačili na štrnástu nasadenú britsko-rumunskú dvojicu Dominic Inglot, Florin Merge, ktorej podľahli v dvoch setoch za 70 minút 6:7 (4) a 3:6.

Turnaj v Melbourne je pre Bryanovcov ich najúspešnejším podujatím, keď tu vydolovali šesť z ich 16 grandslamových titulov. Minulý tok a ani teraz im tu však "ruže nekvitli", na Australian Open vypadli v 3. kole aj vlani. Teraz prehrali s dvojicou, ktorá začala hrať spolu iba v septembri.

"V prvom sete sme viedli 4:1, čo je za normálnych okolností pre nás dobrá pozícia. Veľakrát sme takéto zápasy s ľahkosťou zvládli, no teraz sme súperov nechali vrátiť sa do hry a začali byť nepríjemní. Celé sa to skomplikovalo. Neboli sme dostatočne koncentrovaní," priznal Bob Bryan, ktorého citovala agentúra AP.

Tenisoví rekordéri, ktorí sa desať rokov po sebe stali lídrami koncoročného rebríčka v mužskom singli, nie sú momentálne v optimálnej forme, keď prehrali aj ich otvárací zápasy sezóny v Aucklande.

Australian Open v pondelok opustili oba najlepšie deblové páry sveta, keďže okrem Bryanovcov skončili v 3. kole aj Talianky Sara Erraniová a Roberta Vinciová. Šampiónky z uplynulých dvoch rokov v Melbourne prehrali s nemeckým 16-tym nasadeným duom Julia Görgesová a Anna-Lena Grönefeldová v troch setoch 3:6, 6:4 a 5:7.