Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Kučera: Roger bude teraz hladný po 20. grandslamovom titule

Karol Kučera Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa niekdajšej svetovej šestky má Federer veľkú šancu vrátiť sa na vrchol rebríčka ATP.

Wimbledon 16. júla (TASR) - Spanilá jazda švajčiarskeho tenistu Rogera Federera na tohtoročnom Wimbledone urobila veľký dojem aj na Karola Kučeru. Bývalý slovenský daviscupový reprezentant nemohol sledovať finále proti Marinovi Čiličovi, lebo bol so svojimi zverencami na turnaji v Brne. Z Federerovho rekordného ôsmeho titulu mal však veľkú radosť.

"Roger dosiahol niečo fantastické a geniálne. Pevne verím, že v tenisovom profikolotoči zotrvá ešte dlho a bude vzorom pre mladých hráčov. Čakal som, že Čilič mu bude vo finále vzdorovať viac. Roger však vo svojej wimbledonskej 'obývačke' využil skvelú formu. Videl som jeho semifinálový zápas proti Tomášovi Berdychovi, v ktorom dokázal skvele returnovať jeho prvé servisy často dosahujúce rýchlosť 200 km/h. Vylepšil aj svoj bekhend, ktorý je nebojácnejší, na Australian Open i vo Wimbledone bol jeho veľkou zbraňou," povedal pre TASR Kučera.

Podľa niekdajšej svetovej šestky má Federer veľkú šancu vrátiť sa na vrchol rebríčka ATP. "Veľmi mu to prajem. Teraz bude určite hladný po jubilejnom 20. grandslamovom titule a urobí všetko pre to, aby sa čo najlepšie pripravil na US Open. Zrejme nebude štartovať na všetkých prípravných turnajoch pred záverečným grandslamom sezóny. Uvidíme, aký program zvolí."

Becker tvrdí: Roger musí hrať ešte niekoľko rokov

Rekordný ôsmy wimbledonský titul švajčiarskeho tenistu Rogera Federera vyvolal vlnu nadšenia u mnohých osobností "bieleho športu". Trojnásobný víťaz prestížneho turnaja Nemec Boris Becker vyslovil nádej, že 19-násobný grandslamový šampión tak skoro neodíde do športového dôchodku.

"Tenis potrebuje, aby Roger hral ešte niekoľko rokov. Má najviac fanúšikov zo všetkých športovcov na svete. Robí nášmu športu skvelú reklamu. Základom jeho tenisovej dlhovekosti je usporiadaný rodinný život," uviedol Becker pre bbc.com. Slovami chvály na adresu Federera nešetril ani wimbledonský víťaz z roku 1087 Austrálčan Pat Cash. "Roger je na tráve najlepším hráčom tenisovej histórie. Kto s ním môže súperiť?"

"Večný" wimbledonský semifinalista Brit Tim Henman tvrdí, že Federerovi pomohla prestávka. "Roger počas vlaňajšieho Wimbledonu cítil, že jeho koleno nie je v poriadku. Rozhodol sa preto predčasne ukončiť sezónu a ísť na operáciu. Bolo to veľmi múdre rozhodnutie. Počas polročnej pauzy dobil batérie a na veľkých turnajoch v tomto roku valcuje konkurenciu. Vyhral Australian Open a teraz Wimbledon bez straty jediného setu, to je niečo výnimočné."