Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Prezident A. Kiska navštívil olympionikov v horskej dedine

Na snímke slovenská snoubordistka Klaudia Medlová a prezident SR Andrej Kiska po druhom kole pretekov slopestyle počas XXIII. zimných olympijských hier v juhokórejskom Pjongčangu, 12. februára 2018. Foto: TASR/Michal Svítok

Hlava štátu SR sa okrem iného živo zaujímala o pocity Klaudii Medlovej po ťažkom páde na chrbát, ktorý ju postihol v prvej jazde pretekov.

Pjongčang 12. februára (TASR) - Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska v pondelok navštívil výpravu v horskej dedine v Pjongčangu. Pôvodne chcel navštíviť súťaž v obrovskom slalome žien, po jej preložení sa išiel pozrieť na súťaž snoubordistiek v slopestyle.

Prezident SR sa po jej skončení stretol s Veronikou Velez-Zuzulovou. V spoločnosti svojej dcéry Natálie Kiskovej sa s ňou rozprával asi desať minút, potom sa k nim pridala Klaudia Medlová. Prezident sa živo zaujímal o pocity Medlovej po ťažkom páde na chrbát, ktorý ju postihol v prvej jazde pretekov. V jedálni dediny sa Kiska stretol aj s ďalšou lyžiarkou Barborou Kantorovou, nasledovala návšteva apartmánu Petry Vlhovej, kde sa hlava štátu stretla aj s jej realizačným tímom. Informácie priniesol web www.olympic.sk.

V horskej dedine sa Andrej Kiska stretol aj s ďalšími slovenskými olympionikmi, sestrami Paulínou a Ivonou Fialkovými, s trénerkou Annou Murínovou a bratmi Adamom a Andreasom Žampovcami. Prezident sa v dejisku ZOH zdrží do stredy, v pláne má účasť na otváracom zápase hokejistov Slovenska proti Rusku, ešte predtým chce sledovať slalom žien v alpskom centre Jangpchjong.