Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Zlaté Moravce zdolali Trenčín 4:1

Na snímke brankár ViOn-u Martin Kuciak. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Zápas bohatý na góly odštartoval v nešťastnej trinástej minúte vlastným gólom da Silva.

Zlaté Moravce 29. septembra (TASR) - V stretnutí tabuľkových susedov sa hral od úvodu obojstranne ofenzívny futbal. Už v 3. min rozohral Orávik štandardnú situáciu, Bortel však hlavou mieril iba do Baeza. Na opačnej strane Štefánik vysunul Holúbka, ten spätnou prihrávkou našiel Depetrisa, ktorý však z ôsmich metrov nenamieril medzi žrde. V 12. min Škvarka nabil Orávikovi a po jeho strele sa triaslo brvno trenčianskej brány.

Do vedenia išli domáci v 13. min, keď Orávik rozohral rohový kop a Da Silva nešťastne poslal loptu do vlastnej siete. Rušné mometny videli diváci v rozpätí 20. až 22. min, keď strely Depetrisa a Štefánika kryl Kuciak, na opačnej strane Hodeka vychytal Volešák.

Futbalovú lahôdku predviedol v 33. min agilný Škvarka, ktorý vycvičil Kleščíka s Mazáňom a s prehľadom prekonal bezmocného Volešáka. V 40. min vystrelil spoza šestnástky Štefánik ale jeho plávajúcu strelu vyrazil pozorný Kuciak. Po zmene strán sa už v hustom daždi hostia snažili o korekciu výsledku, ale boli to domáci, ktorí sa dostávali do sľubných príležitostí. V 47. min čítankovú akciu po osi Žilák - Škvarka - Hodek zlikvidoval Volešák. V 54. min Žilák vyhral bežecký súboj s Mondekom, ponúkol tutovku Škvarkovi, ale gólman hostí bol opäť pozorný.

V 59. min Škvarka posadil center na hlavu osamoteného Hodeka, ktorý pohodlne zvýšil na 3:0. Hostia odpovedali po hodine hry, ale Diazova prudká strela tesne minula šibenicu Kuciakovej brány. V 79. min Orávikovu strelu Volešák vytlačil na roh. Ten rozohral Orávik, Žilákova strela mierila do žrde a odrazenú loptu poslal do siete striedajúci Bernáth, ktorý bol na ihrisku len jednu minútu. V 84. min sa dočkali gólu aj hostia, keď Depetris posunul loptu na Mazana, ktorý strelou z prvej upravil na konečných 4:1.

Hlasy trénerov:

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Zápas sa mi hodnotí ľahšie ako trénerovi hostí. Dnes sme videli veľmi dobré stretnutie, ktorému chýbala iba desaťtisícová divácka kulisa. Druhý polčas sme si užívali, dali sme ďalšie dva góly, ale musím povedať, že aj hostia podali veľmi dobrý výkon."

Adrián Guľa, tréner Trenčína: "Gratulujem súperovi nielen k víťazstvu, ale aj k veľmi dobrému výkonu. Do polčasu sme boli ešte zaujímavým sparringpartnerom, po zmene strán to boli domáci, ktorí si mohli zápas užívať."


Zlaté Moravce - AS Trenčín 4:1 (2:0)

Góly: 13. vlastný Da Silva, 33. Škvarka, 59. Hodek, 80. Bernáth - 84. Mazan.
Rozhodoval: Šuniar, ŽK: Kleščík (Trenčín), 1580 divákov.

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, P. Majerník, Bortel, Chren - Obročník (68. Candrák) - Žilák, L. Kováč, Škvarka, Orávik (82. Janič) - Hodek (78. Bernáth)

AS Trenčín: Volešák - Čögley, Da Silva, Kleščík, R. Mazáň (54. Mazan) - Baez (46. Lobotka) - Holúbek, Štefánik, Diaz (68. Godál), Mondek - Depetris