Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zimnú prípravu začal už aj DAC, pôjde na sústredenie do Turecka

Na snímke hráči DAC Dunajská Streda Eric Davis (vľavo) a Lukáš Čmelík (druhý vľavo) počas tréningu v prvý deň zimnej prípravy na jarnú časť futbalovej Fortuna ligy 2018 - 2019 v Dunajskej Strede 12. januára 2019. Foto: TASR - Edmund Örzsik

Zverencom nemeckého trénera Petra Hyballu už na jar bude chýbať najlepší strelec Vakoun Issouf Bayo, ktorý odišiel do škótskeho klubu Celtic Glasgow.

Dunajská Streda 12. januára (TASR) - Ako posledné mužstvo slovenskej futbalovej Fortuna ligy začalo so zimnou prípravou na jar ročníka 2018/2019 aj DAC Dunajská Streda. Zverencom nemeckého trénera Petra Hyballu už na jar bude chýbať najlepší strelec Vakoun Issouf Bayo, ktorý odišiel do škótskeho klubu Celtic Glasgow.

"Máme päť týždňov na prípravu a cieľom je, aby sme boli proti Slovanu v topforme. Absolvujeme aj sústredenie v Turecku. Budú ešte odchody a príchody, ale nerobíme veľké zmeny v mužstve," povedal na štarte prípravy Hyballa, ktorý ešte spomenul odchádzajúceho Baya: „V prvom rade gratulujem Bayovi, gratulujem Celticu, lebo získali veľmi dobrého hráča, a gratulujem nášmu klubu. Na jednej strane to nebola pre nás veľmi dobrá správa, lebo odišiel jeden veľmi dobrý útočník. Avšak išiel do Celticu a DAC môže byť pyšný na tento prestup. Teraz musíme hľadať ďalšieho útočníka. Plánujeme, že prídu 2-3 noví hráči. Prvým príchodom je Dániel Csóka, stredný obranca, a prichádza z Wolverhamptonu. V ďalších dňoch prídu niektorí na skúšku, a ďalší ešte môžu odísť. Csóka je veľmi mladý, má veľký potenciál do budúcna a môže robiť konkurenciu našim obrancom."

Na začiatku prípravy chýbal stredopoliar Christián Herc, ktorý sa k mužstvu pripojí neskôr. "Christián Herc mal začať sezónu s reprezentačným výberom, ale Wolverhampton si vyžiadal hráča na dva týždne. Teraz je tam, chceli ho viac vidieť. Sme presvedčení, že 17. januára sa vráti do klubu," prezradil kouč.

Dunajská Streda začala s prípravou ako posledná, napriek tomu to hlavný tréner nepovažuje za nevýhodu: "Poznám svoj štýl, svoju intenzitu. Teraz sú všetci hladní po futbale. Mužstvo v lete začalo už v júni, kvôli Európskej lige, teraz hráči mali čas na oddych, na rodinu. Chlapci prišli v dobrej kondícií. Máme 8 prípravných stretnutí, a do začiatku jari budeme v top forme."

Podľa kapitána Tomáša Huka sa už všetci tešili na prípravu a na jar chcú naháňať bratislavský Slovan: "Stretli sme sa v dobrej nálade, tešili sme sa na seba. Začali sme trošku neskôr, ako ostatné kluby, ale neminie nás tvrdá robota. Majiteľ nám v príhovore poprial všetko dobré do nového roka, aby bol ešte úspešnejší, ako bol ten minulý. Naznačil, že je šanca dostať sa do veľkého klubu, ako sa to podarilo Bayovi. Cieľ je v takých výborných podmienkach najvyšší, ideme naháňať Slovan. Uvidíme, ako to pôjde."


Hráči v príprave DAC:

Macej, Jedlička, Száraz – Huk, Koštrna, Šimčák, Csóka, Šatka, Davis, Kone, Malý, Blackman, K. Vida, Tretyakov, Kalmár, M. Vida, Čmelík, L. Nagy, Divković, Bilenkyi, Kelemen, Gembický, Bari

Chýbali: Slančík, Špiriak, Baumgartner, Bednár – reprezentačné povinnosti, Herc – Wolverhampton, pripojí sa 17. Januára



príchody:

Dániel Csóka (Wolverhampton, hosť.), Matús Malý, Ladislav Nagy, Sebastaian Gembický, Marko Kelemen, Kristián Bari (všetci DAC U19)

odchody: Bayo (Celtic Glasgow), Záhumenský (Karviná, hosť.), Černák (Michalovce, hosť.), Almási (Šamorín, hosť.), Rymarenko (Komárno, hosť.), Bajić (skúška v BaH)



Program zimnej prípravy DAC Dunajská Streda:

17. januára 2019, 18.00: FC DAC 1904 - FC Slovan Galanta (Slovensko, 3. liga)

19. januára 2019, 13:00: FC DAC 1904 - Soroksár SC (Maďarsko, 2. liga)

23. januára - 6. februára 2019: sústredenie v Turecku, štyri prípravné stretnutia

26. januára 2019: Lech Poznaň (Poľsko, 1. liga) - FC DAC 1904

29. januára 2019: FC DAC 1904 - Esbjerg fB (Dánsko, 1. liga)

2. februára 2019: FC DAC 1904 - FK Csíkszereda Miercurea Ciuc (Rumunsko, 3. liga)

4. februára 2019: FC DAC 1904 - NK Olimpija Ľubľana (Slovinsko, 1. liga)

9. februára 2019: FC DAC 1904 - SV Mattersburg (Rakúsko, 1. liga)

11. februára 2019: FC DAC 1904 - ŠK 1923 Gabčíkovo (Slovensko, 3. liga)