Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Žilinčania prehrali so Skalicou 2:4 v 16. kole Tipsport extraligy

Na snímke súboj domáceho hráča Tibora Vargu (druhý zľava) s hráčom Skalice Tiborom Kutálkom (vľavo), sleduje vpravo Peter Trška (Skalica) Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Žilina po ďalšej prehre ostáva posledná v tabuľke.

Žilina 30. októbra (TASR) - Domáci Žilinčania sa do svojho súpera posilneného o Ivana Ďatelinku pustili bez rešpektu. Najskôr bol Drábek pri samostatnom úniku faulovaný, o malú chvíľu vychytal Troligu Trenčan. V polovici dejstva musel skalický brankár riešiť ďalšiu možnosť Drábeka spomedzi kruhov, z minisúboja vyšiel opäť víťazne. V 17. minúte strieľal švihom Važan, Žilinčania už dvíhali ruky nad hlavu, ale rozhodca odpískal postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Pred prvou sirénou mohli ísť do vedenia hostia, lenže Pálffy po prihrávke Preisingera opečiatkoval len ľavú žrď Johanesovej brány.

Na začiatku prostrednej časti pokračovali Skaličania vo svojom tlaku zo záveru prvej tretiny a v priebehu šestnástich sekúnd dvakrát rozvlnili sieť za Johanesom. Najskôr sa z pravého kruhu nemýlil Holovič, následne po peknej kombinácii nemal problém zasunúť puk do brány Juraj Jurík. Žilinčania odpovedali v polovici stretnutia, keď Devečka od modrej čiary prepálil Trenčana. V 32. minúte išla Skalica opäť do dvojgólového vedenia. Vyrazený puk po Stielerovej strele dorazil za Johanesa Jankovič.

Vôľa Žilinčanov zvrátiť nepriaznivý výsledok v záverečnej tretine mohla byť narušená hneď v prvých sekundách. Johanes si však so zakončením Pálffyho a Školiaka poradil. Domáci sa vrátili do zápasu v 47. minúte, keď po strele Dlouhého dorážal Drevenák puk už do odkrytej brány súpera. Následne v presilovej hre mohli vyrovnať Devečka s Drevenákom, ale ani jeden z nich nenašiel recept na Trenčana. O všetkom napokon rozhodla 54. minúta, keď po prihrávke Pálffyho skóroval Kudrna. Skaličania si po výhre 4:2 odniesli domov všetky tri body, Žilina po ďalšej prehre ostáva posledná.


MsHK DOXXbet Žilina - HK 36 Skalica 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)

Góly: 30. Devečka, 47. Drevenák - 23. Holovič, 23. J. Jurík, 32. Jankovič, 54. Kudrna. Rozhodovali: J. Konc - P. Tvrdoň, Zvrškovec, vylúčení: 3:6, navyše: Pálffy (Skalica) 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1055 divákov


Hlasy po zápase:

Róbert Rehák, asistent trénera Žiliny: "Po dlhšom čase sme podali dobrý výkon. Hluchá bola len druhá časť hry, kedy sme dostali súpera na nohy. V poslednej tretine sme mali niekoľko šancí, ale nedokázali sme ich využiť. Myslím, že aspoň bod sme si dnes zaslúžili. Bohužiaľ, náš cieľ, ktorým bolo získať z troch duelov päť bodov, sme nedokázali splniť."

Peter Oremus, tréner Skalice: "Dnes sme získali do tabuľky dôležité body. Som rád, že sa nám podarilo uspieť aj na ľade súpera. Stretnutie ukázalo, že sa naše výkony zlepšujú. Pred prestávkou na nás čakajú ešte dva zápasy a ja verím, že ich odohráme ešte lepšie ako dnes."