Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Žilinskí poslanci schválili financie hokejového klubu na novú sezónu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Žilinský primátor podotkol, že rozpočet hokejového klubu je na úrovni 340 000 eur.

Žilina 6. septembra (TASR) – Poslanci žilinského mestského zastupiteľstva (MsZ) schválili na piatkovom zasadnutí financie na činnosť Mestského hokejového klubu (MsHK) Žilina na novú sezónu. Zároveň aj zmluvy o prenájme komplexu zimného štadióna akciovým spoločnostiam MsHK Žilina, Mestský hokejový klub mládeže (MsHKM) Žilina.

Podľa primátora Žiliny Petra Fiabáneho odobrili poslanci priamu dotáciu vo výške 75 000 eur. Ďalších maximálne 100 000 eur z rozpočtu mesta môže hokejový klub získať pod podmienkou, ak zoženie sponzorské prostriedky v rovnakej výške.

"S priamou podporou a s ďalšími 50 000 eurami zo Slovenského zväzu ľadového hokeja môžeme bezpečne pokryť najbližšiu sezónu. Je to kompromisný návrh, ktorý zabezpečí, že zajtra môžu byť podpísané zmluvy s hráčmi. Zároveň sme zaviazali súčasné predstavenstvo hokeja k tomu, aby bolo aktívnejšie v získavaní sponzorov," vysvetlil Fiabáne.

"Máme čas do konca sezóny, aby sme našli riešenia, ktoré posunú hokej zo stopercentných mestských rúk niekde inde. Som rád, že môžeme podpísať zmluvy s hráčmi a v stredu 11. septembra sa uskutoční prvý domáci zápas. Aj chlapci sú radi, že sa môžu sústrediť na hokej a sezóna sa začne. Pevne verím, že aj svojimi výkonmi prilákame potenciálnych sponzorov," podotkol tréner MsHK Žilina Stanislav Škorvánek.

Žilinský primátor podotkol, že rozpočet hokejového klubu je na úrovni 340 000 eur. "Musím zdôrazniť, že do hokejového klubu ide najmenšia suma, aká kedy na hokej išla. Trúfam si povedať, že vďaka práci posledných mesiacov má klub výbornú energiu. Dosiahli sme všetko, za čo sme roky bojovali. Klub je dnes vyčistený, nemá podlžnosti, má jasné financovanie."

"Poslanci presne vedia, na čo peniaze majú ísť. Vedia, aké sú platy hráčov a manažmentu. Máme tam 15 Žilinčanov, čo sme nikdy nemali, máme žilinských trénerov, ktorí chcú trénovať," zdôraznil Fiabáne.

Okrem priamej finančnej podpory rokovalo MsZ aj o návrhoch dvoch zmlúv o nájme medzi spoločnosťou mesta Žilbyt s MsHK Žilina a s MsHKM Žilina.

"Podľa schváleného návrhu príde hokejový klub MsHK Žilina o zisky z prenájmu ľadovej plochy. Za ročný prenájom ľadu a celého hokejového zázemia zaplatí klub mestu prostredníctvom spoločnosti Žilbyt jedno euro mesačne."

"Zmeny nastanú aj v príjmoch z reklamnej plochy. Doteraz získal celý príjem z prenájmu reklamných plôch MsHK Žilina. Po novom je čiastka rozdelená v pomere 80 percent pre MsHK Žilina, 10 percent dostane MsHKM Žilina a zvyšných 10 percent pôjde správcovskej spoločnosti Žilbyt,"
dodala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.