Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Ženskú Tour de France vyhrala Holanďanka Volleringová

Zľava Francúzka Cedrine Kerbaolová v bielom drese najlepšieho mladého jazdca, Poľka Katarzyna Niewiadoma v bodkovanom drese najlepšieho vrchára, víťazka ženských cyklistických pretekov Tour de France Holandsko Demi Volleringová, Belgičanka Lotte Kopecky v zelenom drese najlepšej šprintérky oslavuje na pódiu ôsmej etapy cyklistických pretekov žien Tour de France v Pau na juhozápade Francúzska v nedeľu 30. júla 2023. Foto: TASR/AP

Volleringová si pripísala 15. triumf v sezóne na ženskom profesionálnom okruhu. Do čela pretekov sa dostala po sobotňajšej 7. etape, ktorá skončila na vrchu Tourmalet.

Pau 30. júla (TASR) - Holandská cyklistka Demi Volleringová sa stala víťazkou ženskej Tour de France. V konečnom hodnotení po ôsmich etapách triumfovala s náskokom 3:03 minúty pred Belgičankou Lotte Kopeckou. Tretia skončila Poľka Katarzyna Niewiadomová taktiež s mankom 3:03.

Volleringová si pripísala 15. triumf v sezóne na ženskom profesionálnom okruhu. Do čela pretekov sa dostala po sobotňajšej 7. etape, ktorá skončila na vrchu Tourmalet. Predstihla Kopeckú, ktorá nosila žltý dres vedúcej jazdkyne prvých šesť etáp.