Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Volko po historickom úspechu na MS: Ešte si to asi neuvedomujem

Na snímke slovenský šprintér Ján Volko počas tlačovej konferencie po prílete z halových majstrovstiev sveta 2018 v Birminghame, kde sa umiestnil na šiestom mieste v behu na 60 metrov. Bratislava, 5. februára 2018. Foto: TASR/Pavol Zachar

Dvadsaťjedenročný šprintér nadviazal šiestym miestom na svoje minuloročné výborné výsledky.

Bratislava 5. marca (TASR) - Šiesty najrýchlejší muž z atletických halových majstrovstiev sveta je doma. Šprintér Ján Volko dosiahol na podujatí v anglickom Birminghame vo svojej disciplíne najväčší úspech slovenskej histórie, keď v nedeľňajšom finálovom behu na 60 metrov finišoval ako najrýchlejší Európan s odstupom 22 stotín na suverénneho Američana Christiana Colemana.

Vo finále zabehol čas 6,59 sekundy, ktorým len o dve stotiny zaostal za svojím osobným maximom. "Ťažko sa mi hľadajú slová, pretože si ešte ani ja sám neuvedomujem, čo som dosiahol. Na finále som nastúpil bez nervov a som veľmi rád, že práve ja som prvý Slovák, ktorému sa takéto niečo podarilo. Ďakujem všetkým mojim najbližším, rodičom, trénerom a ľuďom, ktorí mi fandia," povedal na pondelňajšej tlačovej konferencií.

Na snímke trénerka slovenského šprintéra Jána Volka Naďa Bendová počas tlačovej konferencie po prílete z halových majstrovstiev sveta 2018 v Birminghame v Bratislave 5. februára 2018.
Foto: TASR/Pavol Zachar


Spokojnosťou žiarila aj jeho trénerka Naďa Bendová. "Všetko nám vyšlo na jednotku, splnili sme si ďalšie ciele a sny. Rozbeh bol vynikajúci, semifinále emotívne a finále trošku unavené. Napokon však všetko dopadlo úžasne a som na Janka veľmi hrdá."

Dvadsaťjedenročný šprintér nadviazal šiestym miestom na HMS na svoje minuloročné výborné výsledky. Na halovom európskom šampionáte v Belehrade získal striebro, v lete na ME atlétov do 23 rokov v poľskej Bydgoszczi pridal do medailovej zbierky ďalšie striebro v behu na 100 m a na dvojnásobnej trati zlato. Na Svetovej univerziáde na Taiwane si na dvojstovke vybojoval bronz.