Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VOLEJBAL: STRABAG prehral v osemfinále Challenge Cupu v Krasnodare 0:3

Volejbalistky Strabag Vollleyball Club FTVŠ UK Bratislava Foto: TASR/Marko Erd

Odveta je na programe v stredu 7. februára o 20.00 hod. v hale Mladosť.

Krasnodar 23. januára (TASR) - Volejbalistky bratislavského STRABAG Volleyball Club prehrali v utorňajšom prvom zápase osemfinále európskeho poháru Challenge Cup na palubovke Dinama Krasnodar 0:3. Favorizovaný ruský tím mal celý zápas pod kontrolou a nedovolil drámu.

Najvyrovnanejší bol druhý set, v ktorého úvode zverenky trénera Tomáša Vargu viedli, ale v jeho druhej polovici už dominovali Rusky. Odveta je na programe v stredu 7. februára o 20.00 hod. v hale Mladosť.

Challenge Cup, osemfinále - 1. zápas:

Dinamo Krasnodar - Strabag Volleyball Club FTVŠ UK Bratislava 3:0 (10, 18, 15)

Zápas trval: 70 minút, rozhodovali: Avradimis (Gr.) a Harizanov (Bul.), 720 divákov.

STRABAG: Candráková 3, Ovečková 0, Salanciová 7, Cigániková 5, Radonjič 4, Ševarika 10, libero Nikmonová (Ramajová 0, Písečná 0, Hudecová 0)

hlas:

Tomáš Varga, tréner STRABAGU: "V prvom sete sme nastúpili nervózne a nevedeli sme sa na ničom chytiť. Hrali sme dlhé výmeny, ale žiaľ bez nášho bodu. Druhý set sme začali dobre. Podaním sme odtláčali súpera od siete a darilo sa nám bodovať priamo z útoku, čo proti vysokým hráčkam domácich vôbec nebolo jednoduché. Pred koncovkou sme urobili dve chyby, kde nám súper odskočil a už nás k ničomu nepustil. Tretí set sme začali rovnako dobre, potom v jednom postavení sme sa zasekli a bolo po zápase. Treba sa z toho poučiť, doma hrať odvážne a pokúsiť sa využiť domáce prostredie."