Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slávia zdolala Strabag a vyrovnala finálovú sériu

Na snímke zľava Zuzana Šepeľová (VK Slávia EU Bratislava), Kelsey O'Neillová (VK Slávia EU Bratislava), Tamara Kmezicová (Strabag VC FTVŠ UK Bratislava), Veronika Hronečková (Strabag VC FTVŠ UK Bratislava), Lenka Ovečková (Strabag VC FTVŠ UK Bratislava) počas 4. zápasu finále play-off volejbalovej extraligy žien Strabag VC FTVŠ UK Bratislava - VK Slávia EU Bratislava 20. apríla 2019 v Bratislave. Foto: TASR

Vo vyrovnanom prvom sete sa podarilo Slávii odskočiť najviac na tri body pri vedení 20:17.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Volejbalistky VK Slávia EU Bratislava zvíťazili v sobotňajšom štvrtom stretnutí finále play off extraligy žien v Dome športu nad domácim Strabag VC FTVŠ UK Bratislava 3:0 (-23, -21, -21) a vyrovnali stav série na 2:2. Rozhodujúci duel je na programe v stredu 24. apríla o 18.00 h v hale Mladosť.

Vo vyrovnanom prvom sete sa podarilo Slávii odskočiť najviac na tri body pri vedení 20:17. Svoj náskok si jej hráčky udržali až do konca setu a vyhrali v ňom 25:23. Druhé dejstvo patrilo dlhé minúty hráčkam hostí, viedli aj o desať bodov. Strabag však set zdramatizoval a znížil na 21:22. V dramatickom závere ale dominovala Slávia a napokon ho dotiahla do víťazného konca 25:21. Tretí set bol opäť vyrovnaný, obe družstvá bojovali urputne o každú loptu. Záver patril hosťujúcemu tímu, ktorý triumfoval 25:21 a vybojoval si piaty rozhodujúci zápas.

Tomáš Varga, tréner Strabagu: "Odohrali sme zrejme najslabší zápas v tejto sérii, veľmi slabo sme útočili a tým sme sa dostávali pod tlak, doťahovali sme. Slávia dnes bola výborne pripravená, hrali naozaj dobre a víťazstvo si zaslúžili, táto bitka patrila im."

"Stav série je 2:2, rozhodne sa v stredu u súpera, kde sme už tento rok vyhrali. Ideme pracovať a ideme to dať, nič iné nám nezostáva. S každým naším vyhratým setom by Slávia bola nervóznejšia, žiaľ, nestalo sa. Slávia dnes bola výrazne lepšia, neodohrali sme zápas hodný majstra. Máme príležitosť ukázať to v stredu."


Michal Matušov, tréner Slávie EU: "Hrali sme lepšie v útoku, čo bolo dôsledkom drobných zmien. Vyšiel nám vstup a niesli sme sa na emocionálnej vlne, čo bolo dnes možno kľúčové. Bola tam obrovská bojovnosť a emócia celého kolektívu, za to treba dievčatá pochváliť. Verím, že to ukážeme aj v stredu v Mladosti. Bude dôležité pustiť sa do súpera takým štýlom ako dnes."


Strabag VC FTVŠ UK Bratislava - VK Slávia EU Bratislava 0:3 (-23, -21, -21)

Rozhodovali: Juráček a Mokrý.

Strabag: Denysovová, Hrončeková, Kmezičová, Hudecová, Stümpelová, Ovečková, libero Španková (Ramajová, Trebichavská, Hronská Kručovská). Tréner: T. Varga.

Slávia EU: Nelsonová, Šepeľová, Körmendyová, Reháková, K. Fričová, O'Neillová, libero Magdinová (Slezáková, Marečková). Tréner: M. Matušov.

Stav série 2:2