Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Košice privítajú ženskú vodnopólovú Ligu majstrov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tímy, ktoré prídu do Košíc, predstavujú európsku špičku.

Košice 14. novembra (TASR) - Majstrovský klub vodnopólovej extraligy žien ŠK Olympia Košice bude organizovať B-skupinu Ligy majstrov. V mestskej krytej plavárni v Košiciach sa predstavia majstri Grécka, Španielska i Európskeho superpohára. Tréner Szabolcs Eschwig-Hajts aj manažér Ľubomír Tóth to vnímajú ako veľkú výzvu a významný vodnopólový sviatok.

Turnaj je na programe od 24. do 27. januára. Štartovať budú grécky tím Vouliagmeni, španielsky Sabadell, čerstvý víťaz Európskeho superpohára z Dunaújávorsa a talianske družstvo Nuoto.

"Bude to pre nás vodnopólový sviatok a máme veľkú radosť, že sa podarilo získať organizovanie takéhoto podujatia. Veľmi nám pohol Štefan Bottlik, bez ktorého by sme to nedokázali. Urobíme všetko, aby si to diváci užili a videli špičkové vodné pólo," uviedol Eschwig-Hajts.

Tímy, ktoré prídu do Košíc, predstavujú európsku špičku. "Dievčatá sa trocha zľakli, aké silné tímy sme dostali, ale v tejto fáze už niet na výber. Nastúpia proti hráčkam, ktoré sú už olympijskými víťazkami a majsterkami sveta. Ja sa teším, že sme dostali čerstvé víťazky Superpohára z Maďarska. Aj pre mňa osobne je to výzva a zážitok odkoučovať stretnutie proti najlepšiemu družstvu v Európe."

"Bude to veľký sviatok pre nás všetkých. Tentoraz však nehľadíme ani tak na výsledok, ako na to, že sa podarilo dostať Ligu majstrov do Košíc. A to je, veru, veľká vec," poznamenal Eschwig-Hajts.

Tréner Olympie, ale aj vedenie klubu vnímajú domáci turnaj ako významný krok slovenského vodného póla, z ktorého môže profitovať nielen klub, ale aj reprezentácia. "Pôjde o získanie skúseností, aby hráčky napredovali a aby napredovala naša reprezentácia. Bude to vskutku skvelá príprava a úspechom by pre nás bolo, keby sme zápasy prehrávali čo najmenšími rozdielmi," povedal Eschwig-Hajts.

Tóth vníma silnú konkurenciu ako výzvu. Zvládnuť turnaj s účasťou zvučných klubov po organizačnej aj športovej stránke bude pre Olympiu nová méta. "Je to hotové šialenstvo, to som si ako prvé pomyslel po samotnom žrebovaní. Je dôležité nastaviť psychiku dievčat," uviedol Tóth.