Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zlaté Moravce napriek hetriku Hodeka prehrali s MFK Ružomberok

Strelec prvého ružomberského gólu Tomáš Ďubek. Foto: TASR

V bláznivom zápase sa napokon zo zisku troch bodov radovali hostia.

Zlaté Moravce 24. marca (TASR) - V stretnutí tabuľkových susedov sa hral od úvodnej minúty obojstranne ofenzívny futbal. V 9. min s Hoferica predral až pred Kuciaka, avšak koncovku nezvládol. Z následnej kontry Hodek vysunul Candráka, ten sa rútil sám na bránu, jeho strelu zastavvila noha padajúceho Zicha. V 13. min sa ako prví radovali hostia, keď Lásik nezištne vysunuál Ďubeka, ktorý s prehľadom otvoril gólový účet stretnutia - 0:1.

Už v 19. min bolo vyrovnané, keď parádnu akciu po osi Luhový - Candrák rutinérsky zakončil Hodek - 1:1. Prebiehala 26. minúta, Ďubek vybojoval loptu spätnou prihrávkou našiel Masaryka, ktorý z uhla prekonal Kuciaka - 1:2. V závere prvého dejstva Hruška posadil center na hlavu Luhového, s jeho hlavičkou si Zicha poradil.

Do druhého polčasu vstpoila "ruža" priam rozprávkovo. V 47. min Lásik spoza 16-stky prízemnou strelou k žrdi prekvapil Kuciaka - 1:3. Už o minústu sa skóre opäť menilo, keď Masaryk využil nedorozumenie v domácich radoch a poľahky upravil na 1:4. V 55. min mohol korigovať výsledok Candrák, ale sám pred brankárom mieril iba do neho. V 65. min bol v pokutovom území faulovaný Hoferica a z naríadenej 11-stky Masaryk skompletoval hetrik a bolo 1:5. V týchto fázach stretnutia hostia dominovali. V 70. min sa ocitol sám pred Kuciakom Grešák. Zo 6 metrov mieril iba do neho. Strelecké preteky péokračovali aj naďalej. V 73. min upravil na 2:5 po Orávikovom centri strelou z voleja Hodek. V 80. min po centri Hrušku parádnou hlavičkou skompletizoval druhý hetrik v zápase Hodek - 3:5. V bláznivom zápase sa napokon zo zisku troch bodov radovali hostia.


ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 3:5 (1:2)

Góly: 19. , 73 a 80. Hodek - 13. Ďubek, 26., 48. a 65. z pok. kopu Masaryk, 47. Lásik. Rozhodoval: Hracho, ŽK: Zich, Kostelný (Ružomberok), 1452 divákov.

Hlasy trénerov:

Ľuboš Nosický, tréner Žiliny: "V prvom polčase sme dobre kombinovali, začali sme tlakom, dali sme aj vedúci gól. V druhom polčase sa hra vyrovnala, niekedy mali Košice v strede poľa navrch, preto som aj urobil zmenu. V závere sme boli zasa lepší my. Som spokojný s hráčmi, s ich prístupom. Teší ma, že sme zápas zvládli."

Ladislav Šimčo, tréner Košíc: "Mal som inú predstavu o našej hre. Svoje mužstvo môžem pochváliť iba za plnenie defenzívnych úloh. Dopredu to bolo horšie, bránu Žiliny sme ohrozili iba raz. Z tohto pohľadu sme v Žiline sklamali. Dúfam, že sa v ďalšom zápase rehabilitujeme."

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Pavlovič (66. Farkaš), Chren, Gusár - Hruška - Orávik, Luhový (75. Bernáth), Babic, Candrák - Hodek

MFK Ružomberok: Zich - P. Maslo, Kostelný, Greššák, Chovanec - Ďubek (88. Pavlík), Lásik, Hoferica, Onyango (75. Pekár) - Markovič (84. Poliaqček), Masaryk