Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Viedenský uzavrel sezónu, na majstrovstvá sveta v Dánsku nepôjde

Na archívnej snímke Marek Viedenský. Foto: TASR/Martin Baumann

Na ZOH v Pjongčangu sa nepredstavil ani jeden hráč Slovana.

Bratislava 2. marca (TASR) - Pre slovenského hokejistu Mareka Viedenského sa už sezóna skončila. Útočník Slovana Bratislava si počas nej obnovil zranenie, aj vinou zdravotných problémov sa nepredstavil na ZOH v Pjongčangu a nebude reprezentovať svoju krajinu ani na májových MS v Dánsku.

V súvislosti s Viedenským sa spomínalo pokračovanie v Třinci, ktorému chcel pomôcť v play off. Český extraligista bol ochotný prebrať na seba všetky hráčove záväzky, prestup sa však napokon nezrealizoval. "Po tom, ako stroskotal Třinec, som sa rozhodol ukončiť sezónu. Potrebujem sa najmä dať zdravotne do poriadku. V uplynulých rokoch som mal krátke letné prípravy, dostával som sa zo zranení, teraz sa chcem stopercentne pripraviť na ďalší ročník," povedal Viedenský po štvrtkovom záverečnom zápase Slovana v KHL 2017/2018.

Dvadsaťsedemročný center sa nedostal do olympijskej nominácie, reprezentačný tréner Craig Ramsay ho v priebehu sezóny nemal možnosť otestovať, počas turnaja v Nórsku bol zranený. "Možno keby som sa nezranil, tak hrám niekde... Stalo sa. Som však rád, že som odohral vyše 40 zápasov, teda viac ako v minulej sezóne," podotkol útočník, ktorý sa borí so zdravotnými problémami už štyri roky. Teraz je pre neho priorita doliečiť si všetky zranenia. "Našťastie tento rok nemôže Slovensko na majstrovstvách sveta vypadnúť z elitnej kategórie. Tréner začal omladzovať káder, treba v tom pokračovať, dať mladým chalanom šancu ukázať sa. Ja sa dám zdravotne do poriadku a uvidíme, čo bude v budúcnosti," dodal Viedenský.

Na ZOH v Pjongčangu sa nepredstavil ani jeden hráč Slovana. Ešte radikálnejší postoj smerom k národnému tímu zaujal Viedenského kolega z bratislavského tímu a kapitán "belasých" Andrej Meszároš. "S reprezentáciou som definitívne skončil. Je to sklamanie, chcel som ukončiť reprezentačnú kariéru na olympiáde. Tak som bol rozhodnutý už predtým. Nikomu však nič nezazlievam, sezóna nebola z mojej strany dobrá. Tréneri sa rozhodli tak, ako sa rozhodli, a ja som to akceptoval," citoval 32-ročného obrancu portál hokej.sk.