Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Vedenie NHL a NHLPA sa stretli, ale neriešili ekonomické otázky

Foto: TASR/AP

Najprestížnejšia hokejová súťaž na svete zažíva už štvrtú výluku počas posledných 20 rokov. Doterajšia kolektívna zmluva platila do 15. septembra.

New York 29. septembra (TASR) – Vedenia zámorskej hokejovej NHL a hráčskej asociácie (NHLPA) na piatkovom stretnutí uzavreli novú dohodu o dopingových testoch a bezpečnosti hráčov, ale neriešili základné ekonomické otázky, ktoré stoja v ceste novej kolektívnej dohode.

„Robíme malé kroky. Naozaj sme nepreberali nič, čo by súviselo s ekonomickými záležitosťami,“ povedal novinárom asistent výkonného riaditeľa NHLPA Mathieu Schneider. „Určite nie je nič dohodnuté, ale urobili sme niekoľko menších krokov.“

Na piatkovom zasadnutí sa hovorilo najmä o testovaní hráčov na doping počas play-off a mimo sezóny. Podľa Schneidera však hráči ani liga neveria, že látky podporujúce výkonnosť sú problémom v NHL. „Je na hráčoch, ako k tomuto problému pristupujú."

Ďalšie stretnutia predstaviteľov NHL a NHLPA sú naplánované cez víkend.

Najprestížnejšia hokejová súťaž na svete zažíva už štvrtú výluku počas posledných 20 rokov. Zrušené sú duely naplánované od 23. do 30. septembra. Celkovo zmizne z kalendára 60 prípravných predsezónnych stretnutí. Doterajšia kolektívna zmluva platila do 15. septembra.

Hlavným dôvodom, prečo sa obe zúčastnené strany nedohodli, bola rozdielnosť názorov pri delení príjmu NHL v hodnote približne 3,3 miliardy dolárov.