Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

V stredu vyžrebujú nový ročník Pohára federácie

Slovenské tenistky budú vo svetovej skupine figurovať medzi nenasadenými tímami. Môžu hrať doma iba s Talianskom a aj to len vtedy, ak tak rozhodne dodatkový žreb.

Paríž 5. júna (TASR) - V priestoroch parížskeho múzea Francúzskej tenisovej federácie v areáli Roland Garros v stredu napoludnie vyžrebujú nový ročník Pohára federácie.

Slovenky budú vo svetovej skupine figurovať medzi nenasadenými tímami. V 1. kole (9.-10. februára 2013) môžu hrať doma iba s Talianskom a aj to len vtedy, ak tak rozhodne dodatkový žreb. V prípade konfrontácie s Českom, Srbskom a Ruskom sa predstavia na pôde súpera.

Zverenky trénera Mateja Liptáka sa v apríli vrátili medzi elitnú svetovú osmičku po triumfe 3:2 na antuke v španielskej Marbelle. O dva body sa postarala slovenská jednotka Dominika Cibulková, rozhodujúci tretí vybojovala Daniela Hantuchová.

"Bolo by krásne hrať vo februári pred domácimi fanúšikmi, zápas v Španielsku však ukázal, že vieme bojovať aj vonku. Vynasnažíme sa o to, aby sme sa vo svetovej skupine udržali čo najdlhšie a dosiahli dobré výsledky. Máme skvelý tím, ktorý má veľkú budúcnosť, je na čom stavať," povedal pre TASR Lipták.

Najvyššie nasadenými tímami sú dvaja tohtoroční finalisti Česko a Srbsko. Okrem Sloveniek sa na základe aktuálneho fedcupového rebríčka krajín medzi nenasadenými družstvami ocitnú Austrália, Japonsko a USA. V Paríži vyžrebujú aj dvojice 1. kola II. svetovej skupine prestížnej tímovej súťaže. Nasadené kvarteto tvoria Belgicko, Nemecko, Ukrajina a Švédsko, nenasadenými sú Argentína, Francúzsko, Španielsko a Švajčiarsko.