Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

V Corgoň lige Žilina zabojuje o čelo, Trnava o prvú výhru

Hráči zo Žiliny Foto: TASR/Milan Kapusta

Po 6. kole futbalovej Corgoň ligy môže Žilina odskočiť od svojich prenasledovateľov o niekoľko bodov.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Šláger prvého tímu s druhým prinesie víkendové 6. kolo slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2012/2013. Úradujúci majster zo Žiliny, ktorý i so zápasom k dobru vedie ligu, privíta v sobotu na vlastnom štadióne prekvapivého druhého z Ružomberka a môže odskočiť na čele od prenasledovateľov na niekoľko bodov. To v prípade, že v ďalšom ťaháku kola Slovan Bratislava stratí bod alebo body na Pasienkoch so Senicou.

Žilina sa doteraz prezentovala najlepšou obranou, keď za päť kôl inkasovala iba dvakrát a ani proti "Ruži" sa nechystá pohoršiť si v tomto ukazovateli. Webstránka Liptákov označuje zápas za "udalosť jesene", tri autobusy hosťujúcich priaznivcov by mali vytvoriť pre druhý tím tabuľky adekvátne prostredie na bodový zisk, ktorý by ale bol miernym prekvapením.

Na prvé plné tri body sa tešia fanúšikovia Spartaka Trnava, oslabení "bílí andeli" však privítajú nielen doma nepríjemný AS Trenčín. Trnavčania majú problémy s disciplínou v niekoľkých rovinách. Dobrou správou pre domácich v tomto ohľade je, že líder Miroslav Karhan po svojom extempore v minulom kole hrať môže, i keď svojich spoluhráčov už ako kapitán počas nasledujúcich štyroch mesiacov viesť nemôže. Takisto sa objaví na ihrisku Ladislav Tomaček, ktorému DK SFZ zmiernila dištanc zo 4- na 3-zápasový. Naopak, Mário Bicák si za ČK nezahrá nasledujúce tri zápasy, ešte o jeden viac si dá pauzu Peter Čvirik za nemiestne výroky na adresu rozhodcov, ktoré vyslovil na senickej tribúne.

Nováčik z Myjavy sa na tretíkrát pokúsi o výhru, zverenci Ladislava Hudeca sa potrebujú vyštverať z dna tabuľky. "Kopaničiari" zatiaľ výkonmi nesklamali, no body im na konte chýbajú, ich sobotňajším súperom bude zatiaľ veľmi dobre"fungujúca"Banská Bystrica. "Bod z Nitry je dobrý, aj keď sme tam mohli vyhrať, všetci sme to tak cítili a napokon nám bol bod málo. Máme svoju silu, svoju hernú tvár. Úplne inú ako minulú sezónu. Hráme si svoj trpezlivý i viac kombinačný futbal a myslím si, že to bude na Myjavu platiť," povedal pred zápasom stredopoliar "vojakov" Radoslav Augustín.

Nitrania si môžu zvýšiť ešte viac sebavedomie v Prešove, doterajšie piate miesto je pre tím spod Zobora bonusom. "Koňare" ich však po úspechu môžu predbehnúť v klasifikácii, čo je dostatočná motivácia aj pre domácich. "Je pravda, že začiatok sezóny je lepší ako začiatok tej minulej, ale myslím si, že nie je byť s čím spokojný, pretože v zápasoch na súperových ihriskách - či v zápase na Slovane alebo v Trenčíne - sme prišli v posledných dvoch – troch minútach o remízu, a to určite mrzí. Budeme chcieť hrať ofenzívny futbal, Nitru vnímame ako ďalšieho súpera v rade, na ktorého sa kvalitne pripravujeme už celý týždeň. Dáme do toho všetko, aby sme zvíťazili a aby sme doma zase zobrali tri body," netajil pre 1fctatran.sk najvyššie ambície pred víkendom obranca Prešova Jaroslav Kolbas.

Kolo vyvrcholí v nedeľu súbojom Slovana so Senicou. Bratislavský klub zbiera zatiaľ body podľa očakávania, no vo väčšine prípadov doteraz musel vyvinúť maximálne úsilie. "Môže to byť aj teraz niečo podobné, no Slovan na to musí byť pripravený. Kto príde na Pasienky, bude brániť v desiatich a chce nám ukradnúť aspoň bod. Je dosť veľká šanca, že podobne to bude vyzerať aj proti Senici," očakával znovu náročný súboj v rozhovore pre klubový web útočník Juraj Piroska. Vzpruhou navyše môže byť pre domácich fakt, že ak vyhrajú a severoslovenskom derby prvých dvoch tímov sa zrodí remíza, ocitnú sa na čele súťaže už po nedeli.

Program 6. kola CL 2012/2013:


sobota 18. augusta o 16.00 h Spartak Myjava - Dukla Banská Bystrica (Vnuk, Bednár, Borsányi), o 17.30 h MŠK Žilina - MFK Ružomberok (Kráľovič, Petríček, Tomčík), Tatran Prešov - FC Nitra (Matúš, T. Somoláni, Bobko), MFK Košice - ViOn Zlaté Moravce (Horváth, Bóllo, Cuninka), o 19.30 h Spartak Trnava - AS Trenčín (Samotný, Kubačka, Lieskovský)

nedeľa 19. augusta o 19.00 h Slovan Bratislava - FK Senica (Leško, Chládek, Brendza)

Tabuľka Corgoň ligy po 5. kole (bez zápasu Žilina - Trnava):

1. MŠK Žilina 4 3 1 0 9:2 10
2. MFK Ružomberok 5 3 1 1 8:5 10
3. Slovan Bratislava 5 3 1 1 6:4 10
4. Dukla Banská Bystrica 5 2 2 1 6:4 8
5. FC Nitra 5 2 2 1 6:7 8
6. MFK Košice 5 2 1 2 6:5 7
7. Tatran Prešov 5 2 0 3 6:6 6
8. AS Trenčín 5 2 0 3 7:8 6
9. FK Senica 5 2 0 3 7:8 6
10. ViOn Zlaté Moravce 5 1 2 2 5:7 5
11. Spartak Trnava 4 0 2 2 1:5 2
12. Spartak Myjava 5 0 2 3 5:11 2