Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Útočník Martin Réway bude hrať v Hradci Králové

Na snímke Martin Réway v drese Slovana. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Dvadsaťtriročný hráč už v Českej republike pôsobil, v rokoch 2014 a 2015 obliekal dres pražskej Sparty.


Hradec Králové 12. júna (TASR) - Slovenský hokejový útočník Martin Réway posilní český extraligový tím Mountfield Hradec Králové.

Informácie o jeho možnom príchode zaznievali od konca mája, kedy dal Slovan Bratislava jasne najavo, že s jeho službami už v novej sezóne nepočíta. V utorok večer ich potvrdil klub na svojej internetovej stránke. "K rozhodnutiu angažovať Martina sme prišli po zrelej úvahe a dlhšej debate v rámci športového vedenia klubu aj vedenia spoločnosti. Zmluvu, ktorú sme uzavreli, máme dobre ošetrenú. Počíta sa v nej so všetkými možnými komplikáciami vrátane zdravotných. Martin v utorok úspešne prešiel zdravotnou prehliadkou," cituje portál klubu slová generálneho manažéra Aleša Kmoníčka. Dvadsaťtriročný hráč už v Českej republike pôsobil, v rokoch 2014 a 2015 obliekal dres pražskej Sparty.

"Martin si prešiel ťažším obdobím, verím ale, že už to má za sebou a že šancu, ktorú mu dávame, využije. Že ju chytí za pačesy tak, aby sa z neho stal hokejista top formátu, pomôže tímu a stane sa jeho ťahúňom," dodal Kmoníček.

Účastník troch juniorských MS a hráč draftovaný v roku 2013 Montrealom, podpísal s Hradcom Králové ročnú zmluvu s opciou.