Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Američania si proti Veľkej Británii pripísali presvedčivú výhru

Americký hokejista Clayton Keller (uprostred) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase základnej A-skupiny USA - Veľká Británia na MS v hokeji v Košiciach 15. mája 2019. Foto: TASR/AP

Briti proti Američanom sa v 1. tretine držali statočne, druhá tretina však už bola v jasnej réžii zámorského tímu.

Košice 15. mája (TASR) - Hokejisti USA zvíťazili v stredajšom zápase košickej A-skupiny MS nad Veľkou Britániou 6:3. Nováčik elitnej kategórie v prvej tretine vzdoroval zvučnému súperovi, ten však v ďalšom priebehu pridal herne aj gólovo a napokon si pripísal presvedčivé víťazstvo.

Američania nastúpia po dvoch dňoch voľna v sobotu od 12.15 h proti Dánsku. Briti budú hrať v piatok od 20.15 h proti Fínsku.

A-skupina (Košice):

USA - Veľká Británia 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)

Góly:
13. van Riemsdyk (Kane, Suter), 30. Keller (Q. Hughes, Demko), 32. Kreider (Eichel, Suter), 38. DeBrincat (Ryan, Kane), 41. Kane, 50. Ryan (Glendening, Hanifin) - 16. Hammond (D. Phillips), 40. Perlini, 57. Davies (Lachowicz). Rozhodovali: Nikolic (Rak.), Björk - Malmqvist (obaja Švéd.), Lhotský (ČR), vylúčení: 0:5 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 5510 divákov.

USA: Demko - Suter, Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin - DeBrincat, Larkin, Kane - Gaudreau, Eichel, Kreider - Keller, J. Hughes, van Riemsdyk - Ryan, Glendening, White

Veľká Británia: Bowns - O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson, Swindlehurst, Billingsley, Ehrhardt, Mosey - Lake, Perlini, Shields - Farmer, Hammond, Dowd - Lachowicz, Davies, Betteridge - Ferrara, Myers, J. Phillips

Hlasy (IIHF):

Noah Hanifin, obranca
USA: "Toto bol jeden zo zápasov, v ktorých sa musíte vyrovnať s rolou favorita. V prvej tretine sme nehrali dobre, akoby sme boli mysľou inde. V ďalšom priebehu sme však tvrdo pracovali a vyplatilo sa to."

Robert Farmer, útočník Veľkej Británie: "Na zápas sme sa veľmi dobre nastavili v hlavách. Po dvoch vysokých prehrách to bolo dôležité a som hrdý na to, ako sme odohrali tento duel. Sme veľmi radi za tri strelené góly a aj za to, že sme potešili fanúšikov. Ukázali sme, že máme bojovného ducha."


Briti mali v nohách zápas s Dánskom, ktorý po vlažnom výkone prehrali 0:9. Proti Američanom sa však v 1. tretine držali statočne, herne sa im vyrovnali a dokázali aj gólovo odpovedať, keď po góle van Riemsdyka skóroval Hammond. Druhá tretina však už bola v jasnej réžii zámorského tímu. Keller, Kreider a DeBrincat gólovo potvrdili prevahu Američanov a upravili na 4:1. Američania sa v tretej časti snažili čo najviac držať puk a Briti už mali čoraz menej síl na dôstojné vzdorovanie. Početná skupina fanúšikov V. Británie tretíkrát jasala v 57. minúte, keď ukážkovo trafil Davies.