Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Triatlonista Richard Varga skončil na majstrovstvách sveta dvanásty

Na snímke slovenský reprezentant Richard Varga v čele plaveckej časti mužov v pretekoch Svetového pohára v triatlone v súťaži elite v japonskom Išigaki 22. apríla 2012. Foto: TASR/AP

V mužskej časti si titul svetového šampióna vybojoval časom 1:48:44 h Portugalčan Joao Silva.

Jokohama 29. septembra (TASR) - Švédka Lisa Nordenová získala na MS v triatlone v japonskej Jokohame titul majsterky sveta, keď triumfovala časom 1:59:08 h. Na druhé miesto odsunula Nemku Anne Haugovú, ktorá zaostala za víťazkou o jednu sekundu. Z tretieho miesta sa tešila Holanďanka Maaike Caelersová.

V mužskej časti si titul svetového šampióna vybojoval časom 1:48:44 h Portugalčan Joao Silva. Ďalšiu medailovú pozíciu obsadil Španiel Javier Gomez, ktorý stratil na víťaza 14 sekúnd. Aktuálny víťaz Svetového pohára z Južnej Kórei Dimitri Poljanski dokončil preteky ako tretí.

V Jokohame malo zastúpenie aj Slovensko. Triatlonista Richard Varga triumfoval v plaveckej časti. Po nej sa vytvorila skupina šiestich pretekárov, na čele ktorej sa držal aj 23-ročný Slovák. Postupne stratili svoj náskok, keď ich v druhom kole dobehla skupina desiatich pretekárov. Varga sa však rozhodol šetriť svoje sily a do cieľa dobehol na 12. mieste. Časom 31:29 však vytvoril svoj nový rekord v behu a prepísal ním históriu slovenských reprezentantov na MS. Varga si týmto výkonom upevnil pozíciu v najlepšej svetovej tridsiatke.

Momentálne mu patrí 28. miesto v rebríčku majstrovstiev sveta.