Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Futbalisti Guba, Schet, Koolwijk a Maierhofer už Trenčínu nepomôžu

Kapitán AS Trenčín Peter Kleščík (vľavo), brankár Igor Šemrinec (uprostred) a masér Jozef Liška počas štartu prípravy klubu AS Trenčín na Fortuna ligu, 9. júna 2016 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Odchod Scheta bol pre disciplinárny prehrešok už vopred avizovaný, Maierhoferovi sa klub rozhodol nepredĺžiť kontrakt.

Trenčín 9. júna (TASR) - Víťaz slovenského double z uplynulých dvoch sezón AS Trenčín začal vo štvrtok s letnou prípravou na nový ročník 2016/2017 bez kvarteta futbalistov Dávid Guba, Mitchell Schet, Ryan Koolwijk a Stefan Maierhofer.

Odchod Scheta bol pre disciplinárny prehrešok už vopred avizovaný, Maierhoferovi sa klub rozhodol nepredĺžiť kontrakt. "Všetkým štyrom ďakujem za služby odvedené pre AS Trenčín. Stali sa pevnou súčasťou tímu a pomohli k dvom fortunaligovým i pohárovým triumfom. Prajeme im veľa úspechov v ďalšej kariére, jej časť prežili v Trenčíne a dúfame, že budú na toto obdobie spomínať v dobrom," povedal na oficiálnej internetovej stránke trenčianskeho klubu generálny manažér AS Róbert Rybníček.

Pod hradom Matúša Čáka mali záujem o pokračovanie spolupráce s Gubom aj Koolwijkom. "Ryan sa po roku a pol strávenom u nás rozhodol spoločne s rodinou pre návrat do Holandska, kde sa upísal Excelsioru Rotterdam. V minulosti sa nám podarilo opätovne naštartovať kariéru viacerých hráčov a platí to tiež v jeho prípade. Odviedol cennú prácu. Gubovi sme takisto pripravovali predĺženie zmluvy, dostal však ponuku od poľskej Termalice Nieciecza, akej sme nemohli konkurovať. Sme radi, že zužitkoval našu dôveru, lebo keď prišiel zo Žiliny, málokto mu veril," ozrejmil Rybníček.

Z hľadiska predaja sú v hre ešte traja Trenčania: "Najhorúcejší kandidáti sú Madu Kingsley, Gino van Kessel a Matúš Bero, takže uvidíme, kto z nich odíde." Naopak, na spadnutie je príchod zakončovateľa Rangela Jangu z FC Dordrecht: "Kluby už odsúhlasili transfer, dohodli sme sa aj s hráčom. Na budúci týždeň príde na lekársku prehliadku, veríme, že následne sa stane naším futbalistom. Janga je hrotový útočník z holandskej druhej ligy a presne typ, aký hľadáme a potrebujeme. Nastrieľal mnoho gólov."



Zverenci Martina Ševelu odohrajú pred štartom súťaží šesť prípravných stretnutí. Úvodné na nich čaká v nedeľu 12. júna v Poprade, kde si v rámci osláv 110 rokov futbalu zmerajú sily s domácim mužstvom. O necelé dva týždne neskôr (25. júna) je na programe dvojzápas proti MŠK Žilina, na prelome júna a júla Trenčania odcestujú na overené sústredenie do Česka. Tam absolvujú najprv ako súčasť projektu "Česko-slovenské futbalové srdce" duel so štvrtým tímom Synot ligy a víťazom Českého pohára FK Mladá Boleslav (29. júna), o dva dni neskôr narazia na miestneho vicemajstra a štvrťfinalistu minulej sezóny Európskej ligy AC Sparta Praha (1. júla). Prvý zápas sa bude konať v Čelákoviciach, druhý sa uskutoční na trávniku akadémie Sparty na Strahove. Začiatkom júla príde na rad päťdňový tréningový kemp v Rakúsku neďaleko Linzu, počas neho odohrá AS prípravný súboj proti ruskému vicemajstrovi FK Rostov (6. júla).

V Trenčíne sa nechystajú iba na pokus o tretí úspešný ročník na domácej scéne v sérii, ale majú pred sebou aj výzvu v podobe kvalifikačnej fázy Ligy majstrov, kde ich v predchádzajúcej edícii v druhom predkole vyradil rumunský šampión 2014/2015 FC Steaua Bukurešť. "Latku sme si už jednoznačne niekam položili, pre nás bude cieľom v každej sezóne bojovať v najvyššej slovenskej súťaži tak, aby sme sa stali účastníkom európskych klubových súťaží. Priority nadchádzajúceho ročníka sme si zadelili interne, prvá fáze je Liga majstrov, nasleduje Fortuna liga. Pripravíme sa zo všetkých stránok, je náš veľký sen dosiahnuť niečo v Európe. Snáď budeme mať aj trocha šťastia pri žrebe, chceme sa dostať minimálne do ďalšieho kola a potom sa uvidí," dodal pre TASR k ambíciám Rybníček.

Káder AS Trenčín v letnej príprave na sezónu 2016/2017 (niektorí hráči sa pripoja postupne):
brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár, Samuel Vavrúš, Samuel Švajka
obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundič, Tomáš Šalata, Martin Šulek, Madu Kingsley, James Lawrence, Christopher Udeh, Peter Kleščík, Rafael Martins Vieira da Silva, Dominik Rolinec, Michal Ranko
stredopoliari: Ibrahim Rabiu, Patrik Kochan, Jakub Holúbek, Matúš Opatovský, Matúš Bero, Cchung-jao Ťin, Denis Jančo, Čuang Cchung, Dávid Richtárech
útočníci: Gino van Kessel, Aliko Bala, Samuel Kalu, Erik Mikeš, Erik Prekop, Pedro Barrios

Zmeny v kádri:
odchody: Stefan Maierhofer, Mitchell Schet (obaja koniec zmluvy), Dávid Guba (Termalica Nieciecza/Poľ.), Ryan Koolwijk (Excelsior Rotterdam/Hol.)
príchod: Rangelo Janga (FC Dordrecht/Hol., v štádiu riešenia)

Program prípravných stretnutí:
FK Poprad (II. liga) - AS Trenčín (Poprad, 12. júna o 18.15 h)
MŠK Žilina - AS Trenčín (Žilina, 25. júna o 11.00 h, druhý zápas o 13.00 h)
FK Mladá Boleslav (ČR) - AS Trenčín (Čelákovice, 29. júna o 17.30 h)
AC Sparta Praha (ČR) - AS Trenčín (Praha, 1. júla o 11.00 h)
FK Rostov (Rus.) - AS Trenčín (Rakúsko, 18.00 h)