Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Tipsport liga: Banská Bystrica rozdrvila Nové Zámky

Na snímke hráči Banskej Bystrice sa radujú z gólu v zápase 14. kola Tipsport ligy v hokeji HC'05 iClinic Banská Bystrica - HC Nové Zámky 22. októbra 2017 v Banskej Bystrici. Foto: TASR

Pozrite si aktuálne výsledky Tipsport ligy.

Liptovský Mikuláš 22. októbra (TASR) - Liptovský Mikuláš rozdrvil Detvu v 14. kole Tipsport ligy.


MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC 07 Orin Detva 6:2 (2:0, 1:0, 3:2)


Góly: 6. Spilar (Uram, Kriška), 13. Števuliak (Spilar, Luža), 40. Kriška (Uram, M. Sukeľ), 41. M. Sukeľ (Kriška), 42. Rapáč (Paukovček), 54. Uram (Tabaček) – 43. Ščurko (Videlka, Milý), 59. Novák (Tibenský, Murček). Rozhodovali: Orolin, Müllner – Stanzel, Gegáň, vylúčení: 8:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 950 divákov.

Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Luža, Nádadi, Suchý, Devečka, Moravčík, Tabaček, Pacalaj – Uram, M. Sukeľ, Kriška – Ru. Huna, Paukovček, Rapáč – Števuliak, Langhammer, Spilar – J. Sukeľ, Piatka, Laco

Detva: Nagy – Kuklev, Gachulinec, Macejko, Mar. Chovan, Jendroľ, Šimon, Fekiač, Surový – Videlka, Ščurko, Milý – Tibenský, Murček, Novák – Halás, Gašpar, Žilka – Abramov, Mat. Chovan, Ondris


Liptáci boli už od úvodu pre hostí nepríjemní súperi. Najskôr to skúšal Huna s Uramom, ale strelecky na Nagya nevyzreli. Domácich poslal do vedenia v 6. minúte Spilar, ktorý sa presadil v početnej výhode. Liptáci boli aj v ďalšom priebehu aktívnejší. V 13. minúte našiel Spilar osamoteného Števuliaka, ktorý sa pred hosťujúcim brankárom nemýlil. V závere mali síce hostia dve dobré šance, ale Milý s Gašparom Košarišťana neprekonali.

Do 2. tretiny vstúpili hostia aktívnejšie. V 24. minúte Videlka v tutovke Košarišťana neprekonal, podobne o dve minúty neskôr zlyhal na mikulášskom brankárovi aj Chovan. V 32. minúte mohol znížiť Novák, proti stál však Košarišťan. Naopak, pár sekúnd pred koncom 2. tretiny poslal Liptákov už do trojgólového vedenia Kriška.

Úvodná trojminútovka 3. tretiny priniesla až tri góly. Najskôr sa individuálne presadil M. Sukeľ, následne o pár sekúnd neskôr po rýchlom protiútoku zvýšil na 5:0 Rapáč. V 43. minúte síce Milého strelu Košarišťan zlikvidoval, ale z následnej dorážky Ščurka prvýkrát v zápase inkasoval. V 53. minúte pohrozil spoza kruhov M. Sukeľ, skóre sa však menilo až o desať sekúnd, keď pred Nagym už poľahky zvýšil na 6:1 Uram. V závere tretiny sa už iba symbolicky podarilo hosťom skóre korigovať – odrazený puk dotlačil za Košarišťana Novák.

Pavol Paukovček, tréner L. Mikuláša: "Najdôležitejšie je, že za stavu 2:0, keď mal súper tlak, sme neinkasovali. Kontaktný gól na 2:1 by mohol výrazne zmeniť priebeh zápasu. Ešte pred koncom druhej tretiny sme pridali tretí gól a hra sa upokojila."

Ivan Dornič, tréner Detvy: "Ukázalo sa, že hrať sa musí celých 60 minút. My sme mali dobrý úsek v druhej tretine, takže sme hrali dobre približne 20 minút. Mojou hlavnou úlohou je hráčov teraz psychicky nabudiť a ja verím, že sa dá dostať z každej zlej situácie, čo je aj náš príklad. Myslím si, že keď vyhráme jeden zápas, tak sa mužstvo chytí."


HC'05 iClinic B. Bystrica - HC Mikron N. Zámky 8:3



HC'05 iClinic B. Bystrica - HC Mikron N. Zámky 8:3 (4:1, 2:1, 2:1)

Góly: 3. Češík (Lamper), 11. Surový (Lunter, Gélinas), 11. Lunter (Faille, Surový), 14. Surový (Lunter, Sedlák), 28. Hohmann (Lunter, Mihálik), 33. Surový, 47. Bartánus (Faille, Surový), 48. Bartánus (Hohmann, Bubela) - 4. Špirko (Rajenko, Škoda), 22. Salija (Zbořil), 52. Salija. Rozhodcovia Kalina, Lauff - Gajan, Rojík, vylúčení 2:5, presilovky 3:0, v oslabení 0:0, zmeny: 1. bez Hudeca, 2522 divákov.

Zostavy

HC'05 iClinic B. Bystrica: Lassila - Kubka, Ďatelinka, Sersen, Brejčák, Gélinas, Mihálik, Sedlák - Faille, Surový, Lunter - Lamper, Češík, Belluš - Hohmann, Bubela, Bartánus - Róth, Valent, Andrisík - Hudec

HC Mikron Nové Zámky: Kováč (14. Romančík) - M. Jass, Plašil, Prapavessis, Salijua, Kovačevič, Hruška, Novák, Hain - Škoda, Špirko, Rajenko - Zboríl, Novotný, Cetkovský - Varga, Šimun, K. Jass - Fábry, Dubinin, Lantoši


O predohru zápasu sa postarala dojímavá rozlúčka s Michalom Hudecom. Dlhoročný kapitán "baranov" odohral pod Urpínom päť sezón, tentoraz len jedno striedanie a diváci si jeho profesionálnu kariéru uctili tak, ako sa patrí, s veľkou podobizňou a skandovaným ďakujeme. V 1. tretine nebola núdza o góly, už v 3. min Češík dorazil puk do bránky a aj keď Špirko v 4. min vyrovnal, domáci mali zápas pevne v rukách. Postupne sa strelecky presadili v 11. min Surový, o 40 sekúnd neskôr Lunter a v 14. min opäť Surový, ktorý vyhnal z bránky bezradného Kováča. Kapitánovi domácich Surovému sa zápas mimoriadne vydaril, v 33. min strelil svoj tretí gól po nahodení puku, nešťastnom teči Novotného a na ľade sa objavili na znak úcty aj šiltovky. Hostia pôsobili spočiatku odhodlanie, no postupne z nich vplyvom nepriaznivého stavu elán vyprchával. Iskru nádeje vykresal v 22. min Salija, keď so šťastím a za pomoci obrancu Brejčáka znížil na 4:2. "Baranom" síce úvod druhej tretiny nevyšiel, netrvalo však dlho a opäť roztočili tlak na plné obrátky. Navyše im rozhodca neuznal gól Belluša v 34. min, ktorý si pomohol rukou, pridať ďalší sa žiadalo v 38. min bojovnému Hohmannovi. V úvode tretej tretiny nastrelil hosťujúci Novotný žŕdku, no keď sa v rozpätí 25 sekúnd dvakrát strelecky zaskvel Bartánus, a ten prvý strelil po učebnicovej biliardovej akcii v presilovke, diváci si už pýtali desať. Miernou útechou pre hostí bol gól Saliju od modrej v 52. min.



Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Sme samozrejme spokojní, pekná návšteva, veľmi pekná rozlúčka Miša Hudeca s kariérou, bolo sa na čo pozerať. To, čo nám minulý zápas nefungovalo, teraz už áno a v presilovkách sme sa presadili. Súper mal svoju kvalitu, bol nebezpečný hlavne v brejkoch, no nám to do jeho bránky tentoraz padalo."



Ladislav Lubina, tréner N. Zámkov: "Tentoraz nám skoro nič nevychádzalo, prespali sme prvú tretinu, ktorá rozhodla o výsledku. V druhej sa nám podarilo streliť ďalší gól, no bohužiaľ sme inkasovali po chybe piaty gól a tam sa stretnutie úplne zlomilo. Po mesiaci môjho pôsobenia pri mužstve sme za 30 dní odohrali 14 zápasov, na mužstve sa to prejavilo, možno najviac na psychike."



Michal Hudec po rozlúčke s kariérou a B. Bystricou: "Zažil som v Banskej Bystrici kopec osláv, zápasov, emócií. Spoznal som fantastických ľudí a dodnes mám s nimi výborné vzťahy. Banská Bystrica je môj druhý domov, lebo viem, že keď sa sem vrátim, tak sa mám s kým stretnúť. Pred dvoma rokmi sa mi tu narodila dcéra, takže som sa s ňou navždy prepojil. Ako ďalej, no určite zostanem pri hokeji, obetoval som mu život a hokej aj je mojím životom. Človek si zaspomínal a aj uvedomil, že to už nikdy také nebude, prežil som emotívne chvíle. Nezažije ich každý a ja som šťastný, že sa mi to podarilo."

Tomáš Surový, strelec troch gólov B. Bystrice: "Podržal nás brankár, zvládli sme začiatok, a potom už kontrolovali zápas. Víťazstvo sme potrebovali ako soľ, presilovky nám pomohli, to je v dnešnom hokeji veľmi dôležité. Bolo to tímové víťazstvo, a to sa cení."

Michal Sersen po zranení a návrate na ľad: "Po utorkovom zápase by som mal ísť späť do Bratislavy. Na ľade som sa dobre necítil, fyzicky to nebolo ideálne, no nič iné som neočakával. Tentoraz ma pribrzdila platnička a ešte veľa vecí robiť nemôžem. V Banskej Bystrici sa mi dobre rozohráva, vo vďačnej atmosfére a v dobrej partii. Chalani hrajú super, v dobrých podmienkach, s výbornými trénermi."

Rastislav Špirko, kapitán N. Zámkov a autor gólu N. Zámkov: "Je to facka na prebratie, aby sme si uvedomili, že nie všetko nám pôjde samé. Možno sa nakopneme do tvrdšej práce a väčšej koncentrovanosti. V úvode sme si zápas prehrali, možno to bolo v hlavách, pohyb nebol ideálny, kopili sa chyby. Aj vylúčenia prišli, inkasovali sme v oslabeniach. Celkove bolo naše nasadenie niekde úplne inde."


HK Nitra – HK Dukla Trenčín 3:4 pp



HK Nitra – HK Dukla Trenčín 3:4 pp (1:0, 2:1, 0:2 - 0:1)

Góly: 8. T. Mikúš (Blackwater, H. Ručkay), 33. Csányi (J. Ručkay, Rzavský), 35. Versteeg (Rzavský) – 37. Hlinka (Frühauf, Bulík), 43. M. Hecl (Holenda, Mikula), 45. Hlinka (T. Varga), 63. J. Bezúch (Holenda, Ölvecký). Rozhodovali: Smetana, Baluška – Šefčík, Nagy, vylúčení: 4:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3033 divákov.

Nitra: Lawson – Mezei, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Kuzma, Versteeg, Korím, Pupák – Kutálek, Krištof, Paulovič – Blackwater, T. Mikúš, H. Ručkay – Rzavský, J. Ručkay, Csányi – Šille, Ondrušek, Štumpf

Trenčín: Valent – Themár, Starosta, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Trška – J. Bezúch, Ölvecký, Sojčík – T. Varga, Bulík, Hlinka – M. Hecl, Dlouhý, Mikula – D. Hudec, J. Pardavý ml., Gašparovič – J. Švec


Nitrania nastúpili do zápasu so staronovou tvárou na trénerskom poste. Do známeho prostredia sa vrátil český kormidelník Antonín Stavjaňa, pred ktorým stála prvá výzva – líder z Trenčína. Prvá tretina patrila práve domácim, ktorí hrali aktívne a vytvárali si viacero príležitostí. Prvú mali hostia, ale Varga nevedel využiť zaváhanie Mezeia a novic v bráne "corgoňov" Lawson si s jeho pokusom poradil. Zápas mal dobré tempo a prispeli k tomu aj diváci oboch táborov, ktorí mohutne povzbudzovali svoje tímy. Prvý gól padol v 8. minúte, keď Mikúš prekonal hosťujúceho Valenta – 1:0.

Druhú tretinu začali opäť aktívnejšie domáci, ale niekoľko možností na skórovanie zlikvidoval Valent. Dobrú príležitosť na zvýšenie skóre mal v 24. minúte Ondrušek, z dobrej práce Šilleho však nevedel vyťažiť gól. V 29. minúte "okorenil" zápas pästný súboj Mezeia s Bohunickým, za ktorý rozhodcovia citlivo udelili iba dve minúty. V 33. minúte padol druhý gól do brány Trenčína, keď krásnu kombináciu zakončil strelou za bezmocného Valenta nový muž v nitrianskej zostave Karol Csányi – 2:0. O dve minúty bol rozdiel v skóre už trojgólový. Nahodenie Versteega si našlo cestu za Valentov chrbát – 3:0. V 37. minúte vrátil Trenčanov späť do zápasu presilovkovým tečom Hlinka – 3:1.

Do tretej tretiny nastúpili hostia s dvojgólovým mankom, ale veľmi rýchlo ho zmazali. Nitrania si zápas poriadne skomplikovali, keď najskôr v 43. minúte skóroval Hecl a o dve minúty sa po ľavej strane presadil peknou individuálnou akciou Hlinka, ktorý našiel medzeru medzi žŕdkou a Lawsonom – 3:3. V 49. minúte mal veľkú príležitosť vrátiť Nitranom vedenie Krištof, ale Valent Duklu zachránil. Šťastie stálo pri hosťujúcom brankárovi aj v 57. minúte, keď po strele Mikúša zazvonila pravá žŕdka. Po 60 minútach nebol známy víťaz a tak prišlo na rad predĺženie. Domáci mohli rozhodnúť, ale Krištof s Paulovičom nevyužili prečíslenie dvoch na jedného a akciu prekombinovali. Trest prišiel v tretej minúte predĺženia, keď Bezúch pretlačil puk za Lawsona.

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Bol to výborný zápas pred skvelou kulisou. My sme ho dobre rozohrali, ale Trenčín potvrdil svoju kvalitu a nejaké detaily, ktoré nám stále chýbajú k tej spokojnosti, sa dnes opäť stali a to nás stálo výsledok. Chalanom treba poďakovať, že tam nechali všetko a je len škoda, že sme to nedotiahli do víťazného konca."

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Vedeli sme, že to bude veľmi ťažký zápas. Náš výkon gradoval a my sme veľmi radi za toto víťazstvo. Kto dnes bol na hokeji, tak naozaj si ten zápas musel užiť. Naša hra bola dobrá, spokojnosť je a takto si predstavujeme, aby sme napredovali vo vonkajších zápasoch. Čiže zodpovednosť, prístup k zápasu mali chlapci vynikajúci a to rozhodlo."


HK Poprad - HKM Zvolen 1:4



HK Poprad - HKM Zvolen 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Góly: 20. Štrauch (König, Mlynarovič) - 9. Coffman (Obdržálek), 38. Drgoň (Coffman), 56. Ťavoda (Fekiač), 60. Fekiač (Šišovský). Rozhodovali: J. Konc, Stano – Jobbágy, Korba, vylúčení: 5:8, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1193 divákov.

Poprad: Ivanov – Fabian, Jáchym, Davydov, König, McDowell, Šterbák, Zadražil – Lichanec, Heizer, Bondra – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Martančík, Paločko ml., Paločko – Ježek, Vartovník, Olejník.

Zvolen:
Šimko – Drgoň, Ross, Hraško, Wharton, Ťavoda, Bokroš, Andersons – Coffman, Steén, Obdržálek – Šišovský, Kytnár, Matis – Kelemen, L. Jurík, Török – Dubeň, V. Fekiač, Ďaloga.


Úvodné minúty zápasu veľa vzruchu nepriniesli. Ako prví pohrozili hostia. Počas presilovej hry sa v 6. minúte Coffman preštrikoval až pred Ivanova, jeho strelu však zastavila konštrukcia bránky. Na konci 9. minúty si Coffman svoje sólo zopakoval a dal svoj piaty gól v sezóne. Poľahky totiž obišiel brániaceho Štraucha a Ivanov už proti jeho zakončeniu nemal šancu - 0:1. Zvolenčania mali následne viac z hry a domáci sa na ľade iba hľadali. Päť minút pred koncom 1. tretiny prepadol puk cez stredné pásmo až k Matúšovi Paločkovi, ale sám pred Šimkom netrafil odkrytú časť bránky. Osem sekúnd pred prvým odchodom do šatní Popradčania vyrovnali. Na konci peknej kombinačnej akcie Mlynaroviča s Königom bol Andreas Štrauch.

Na začiatku druhej tretiny hrali hostia svoju druhú presilovú hru v zápase. Po individuálnej akcii Steéna sa síce rozvlnila sieť za Ivanovom, ale rozhodcovia gól neuznali. Aktivitou hýril americký legionár vo zvolenských farbách Coffman, ktorý si s Popradčanmi robil, čo chcel. V polovici stretnutia upútali vzájomnou šarvátkou Ježek s Dubňom. Prevahu mal v nej Čech v službách Popradu. V nasledujúcej početnej výhode domácich sa po chvíli nechal vylúčiť hosťujúci Ross a Popradčania hrali takmer minútu a pol presilovku 5:3. V nej však diváci čakali na gól márne. V 38. minúte Coffman opäť zamotal hlavy "kamzíkov" a z jeho práce ťažil Drgoň, ktorý pred sebou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:2.

Divácky najatraktívnejší hokej hrali tabuľkoví susedia v treťom dejstve, v ktorom sa obe mužstvá predháňali v zahadzovaní gólových šancí. Najprv neplatilo vyrovnanie z hokejky Mlynaroviča pre postavenie v bránkovisku, aby na druhej strane s vypätím všetkých síl nekapituloval pred Coffmanom brankár Popradu Ivanov. Domáci sa pod vplyvom častých vylúčení znovu dostali k početnej výhode o dvoch hráčov. Tentoraz minútovú presilovku hrali o poznanie lepšie, Zvolenčania neinkasovali iba zásluhou obetavej obrany a pozorného Šimka. Lavička hostí si osem a pol minúty pred záverečným klaksónom vzala oddychový čas, aby aspoň na čas prerušila zdrvujúci tlak "kamzíkov". V 56. minúte napriahol od modrej čiary Ťavoda a vďaka dvojnásobnému teču Zvolenčania viedli o dva góly. V samom závere skúsili Popradčania hru bez brankára, počas ktorej pečatil víťazstvo hostí v šesťbodovom zápase do opustenej brány Viktor Fekiač.

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "My sme okrem gólu a tlaku v tretej tretine hrali veľmi zle, hlavne po taktickej stránke. Zlomový moment pre mňa bola prvá presilovka 5 na 3. Tá trvala minútu a 28 sekúnd a zahrali sme ju veľmi zle. Máme v nej nacvičené signály, ale v zápase hráči predvádzajú úplne niečo iné. Z môjho pohľadu je to nedisciplinovanosť. Musia sa s tým vyrovnať, najmä tí, ktorí majú byť lídri. Máme veľa kľúčových hráčov zranených, musíme toto obdobie nejako preklenúť. Čaká nás ťažký týždeň - Detva, ktorá ešte s nikým nevyhrala a Liptovský Mikuláš. Ak sa niečo nezmení, budeme musieť pristúpiť k nejakým opatreniam."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Dnešný zápas dvoch susedov v tabuľke bol dôležitý z hľadiska postavenia. Základ nášho úspechu bol v dvoch rovinách. Dostali sme gól osem sekúnd pred odchodom do šatne, napriek tomu naša hra mala opodstatnenie a neodtrhli sme sa od taktiky. Druhým aspektom, ktorý hodnotím vysoko pozitívne, bol, že sme ubránili dve dlhé presilovky 5 na 3. Záver bol síce v réžii Popradu, ale sme ho ustáli."



MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 2:3



MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)


Góly: 15. Konečný (J. Jurík, Poulin), 49. J. Jurík (Martindale) – 6. Boltun (Nagy, Šedivý), 12. Jenčík (Hovorka, Kafka), 16. Boltun (Šoltés, Šedivý). Rozhodovali: Jonák, Goga – Kacej, Krajčík, vylúčení: 5:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 761 divákov.

Žilina: Tomek – P. Mikuš, Juraško, Poulin, Chaloupka, Harant, Mich. Roman, Mendrej, Hatala – Handlovský, Klimenta, Kučkin – Švihálek, Martindale, J. Jurík – Konečný, Holovič, Stupka – Švec, Ondruš, Rogoň.

Košice: Habal – Šedivý, Dudáš, Bača, Čížek, Pulli, Kessel, Koch, Matejka – Nagy, Boltun, Hričina – Jenčík, Hovorka, Kafka – Klíma, Pacan, Koyš – Šoltés, Suja, Vrábeľ.



"Vlci" chceli odčiniť zahanbujúcu prehru na ľade lídra z Trenčína a proti klubu svojho bývalého trénera Milana Jančušku sa chceli vytiahnuť. Boli to však Košičania, ktorí skórovali ako prví. Na začiatku 6. minúty zaviedol Nagy puk do útočnej tretiny, od modrej vystrelil Šedivý a Boltun tečoval puk za Tomeka. O päť minút sa situácia zopakovala. Exžilinský kanonier Hovorka našiel od pravého mantinelu na druhej strane Jenčíka a ten strelou do odkrytej časti Tomekovej bránky skóroval. Domáci navyše v rýchlom slede hrali dve oslabenia a do zápasu sa dostávali iba ťažko. V 15. minúte však Poulin iba nahadzoval puk na Habala, ten ho vyrazil pred Konečného a žilinský kapitán ho aj s prispením košického hráča dopravil do siete. O minútu neskôr však Žilinčania opäť inkasovali z hokejky Boltuna, keď Tomek v presilovke iba vyrazil Šoltésovu strelu a Boltun ju dorazil za Tomeka.

V druhej časti hry gól nepadol, hoci šancí najmä v presilovkách mali oba tímy niekoľko. V 23. minúte trafil padajúceho Tomeka Hričina, Habala potom neprekonali Kučkin ani Mikuš a Žilinčania nevyužili niekoľko dobrých šancí na zníženie náskoku Koščanov počas presiloviek.

V úvode tretej tretiny si domáci vytvorili zopár dobrých šancí na skórovanie, ale Habal bol pozorný, rovnako ako na opačnej strane Tomek. V 49. minúte však kanadský center "vlkov" Martindale získal puk, spoza bránky našiel nestráženého Juríka a ten pohotovo znížil na 2:3. "Vlci" zápas ešte zdramatizovali, snažili sa o vyrovnanie, ale Košičania hrali pozorne a nedopúšťali sa faulov, po ktorých by mali Žilinčania výhodu presilovky. "Vlci" sa nedostali ani k hre bez brankára, Tomek vykorčuľoval na striedačku až desať sekúnd pred koncom. To už bolo neskoro na to, aby domáci vyrovnali. Košičania tak pod Dubňom triumfovali 3:2.

Stanislav Škorvánek, tréner Žiliny: "Sme sklamaní, pretože sme proti ťažkému súperovi podali výborný výkon. Vrátili sme sa k nášmu hernému prejavu z víťazných zápasov, ale je škoda, že sme neuspeli. Košiciam sme boli viac ako vyrovnaný súper, trošku šťastia a žrď v závere nám chýbali, ale na to sa nechceme vyhovárať. Dali sme o gól menej ako súper, a preto sme prehrali. Chcem sa poďakovať hráčom za oduševnený výkon, ktorý nás, verím, posunie do ďalšej víťaznej série, aj divákom, ktorí vycítili, že hráči idú na maximum a svojím potleskom ocenili hru oboch tímov, najmä tú našu. Napriek prehre sa pozeráme dopredu a verím tomu, že po dobrom výkone prídu aj body."

Milan Jančuška, tréner Košíc: "Prišli sme do Žiliny vyhrať, ale vedeli sme, že to bude ťažké a náročné, pretože domáci naposledy zdolali doma majstra. Rozhodla úvodná tretina. Ak by sme dali štvrtý gól, súpera by sme zlomili, no nestalo sa tak. Hra bola potom rozkúskovaná množstvom vylúčení, Žilina dala v tretej časti kontaktný gól a museli sme to dobojovať až do konca. Víťazstvo si veľmi vážime a tešíme sa z neho."