Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tenistka Šarapovová je treťou semifinalistkou ženskej dvojhry

Maria Šarapovová Foto: TASR/AP

Maria Šarapovová si vo štvrťfinále poradila s Estónkou Kaiou Kanepiovou.

Paríž 6. júna (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová sa stala treťou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Nasadená dvojka si vo štvrťfinále poradila s Estónkou Kaiou Kanepiovou hladko v dvoch setoch 6:2, 6:3 a už iba jedno víťazstvo ju delí od toho, aby v pondelok vystriedala Bielorusku Victoriu Azarenkovú na poste svetovej jednotky.

Šarapovovej chýba ku skompletizovaniu grandslamovej zbierky len titul z parížskej antuke, vo štvrtkovom semifinále nastúpi proti víťazke duelu medzi Češkou Petrou Kvitovou a Kazaškou Jaroslavou Švedovovou. Ruska počas celého zápasu s Kanepiovou ťažila z kvalitného podania í forhendu a robila oveľa menej nevynútených chýb ako jej súperka.

Na začiatku druhého dejstva sa síce Estónka po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0, no to bolo z jej strany všetko. Šarapovová v ďalších minútach úplne ovládla centrálny dvorec Philippa Chatriera a za stavu 5:3 premenila pri podaní Kanepiovej v poradí druhý mečbal. "Som šťastná, že som na Roland Garros opäť v semifinále… Verím, že tentokrát to konečne klapne a že získam titul. Paríž milujem, veď ktoré dievča by nemalo rado toto mesto. Príprava na antukový vrchol sezóny bola veľmi dobrá, vyhrala som dva turnaje. Moja hra sa zlepšuje, čo je pozitívny signál. V semifinále čakám ťažký zápas," povedala Ruska v prvom interview priamo na kurte.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:
Maria Šarapovová (2-Rus.) - Kaia Kanepiová (23-Est.) 6:2, 6:3