Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

AUSTRALIAN OPEN: Rybáriková po prehre: Hrá sa mi proti nej zle

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková si i napriek prehre u protinožcov výrazne vylepšila osobné maximum, až do tohtoročného Australian Open nikdy neprešla cez 2. kolo, 21. januára 2018, Melbourne. Foto: TASR/AP

Napriek prehre si u protinožcov výrazne vylepšila osobné maximum, až do tohtoročného Australian Open nikdy neprešla cez 2. kolo.

Melbourne 21. januára (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Ako nasadená devätnástka podľahla dvojke "pavúka" Dánke Caroline Wozniackej za 64 minút hladko 3:6, 0:6. Napriek prehre si u "protinožcov" výrazne vylepšila osobné maximum, až do tohtoročného Australian Open nikdy neprešla cez 2. kolo.

Slovenskej jednotke vyšiel úvod zápasu, v treťom geme po sérii winnerov prelomila podanie Wozniackej a ujala sa vedenia 2:1. Dánka však v ďalších minútach pridala na agresivite, získala štyri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Wozniacka bola trpezlivejšia v dlhších výmenách, dokázala vyšachovať svoju súperku a pripísala si na konto viacero víťazných forhendových longlajnov. V druhom dejstve trikrát prelomila podanie Rybárikovej a uštedrila jej "kanára". Vo štvrťfinále nastúpi proti Španielke Carle Suarezovej Navarrovej.

Rybáriková priznala, že Wozniacka bola na dvorci lepšia hráčka. "Súperka hrala výborne, čakala som fyzicky náročný zápas, teraz sa ukázali resty z prípravy, chýbala mi kondička. Caroline ma v tomto prevalcovala, mala som sily s ňou bojovať prvé tri-štyri gemy. Proti nej musíte útočiť, chodiť si po body a hrať víťazné údery, lebo vám nič nedá a všetko vybehá. Nie som bombardérka, nedávam rany a na moju aktívnu hru treba byť fyzicky na výške, no sily neostali. Po každej výmene som sa vari minútu vydýchavala a ona bola v pohode už na príjme," povedala slovenská jednotka pre denník Sme.

Rybáriková prehráva s Wozniackou na vzájomné zápasy už 1:4. Jediné víťazstvo zaznamenala v prvom dueli v roku 2009 na turnaji WTA v thajskej Pattayi. "Celý život sa mi proti nej zle hrá a dnes bola oveľa lepšia, je vo forme, rozohraná, svetová dvojka," dodala.

Wozniacka bola po suverénnom postupe medzi elitnú osmičku spokojná. "Rybáriková je veľmi náročná a nevyspytateľná súperka. V úvode zápasu hrala veľmi dobre. Potom som zmenila nejaké veci a karta sa začala obracať. Začala som hrať agresívnejšie a diktovať tempo výmen, čo bol kľúč k úspechu. Proti Suarezovej Navarrovej to bude veľmi ťažké. Je to hráčka, ktorá nedaruje zadarmo ani jedinú loptičku," uviedla v prvom pozápasovom interview.

Rybáriková, vlaňajšia semifinalistka Wimbledonu, si z Melbourne odnáša prémiu 240.500 austrálskych dolárov pred zdanením a 240 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní figuruje na 19. mieste - najvyššie v kariére. Rybáriková mala na Australian Open po prvých piatich štartoch skóre 0:5, potom tri razy postúpila do 2. kola. Vlani na turnaji neštartovala pre zdravotné problémy. V rámci podujatí veľkej štvorky postúpila do osemfinále singla po druhý raz. Australian Open 2018 bol pre 29-ročnú piešťanskú rodáčku 38. grandslamovým turnajom.

Ženy - dvojhra - osemfinále:

Caroline Wozniacka (2-Dán.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:3, 6:0,
Carla Suarezová Navarrová (Šp.) - Anet Kontaveitová (30-Est.) 4:6, 6:4, 8:6
Elise Mertensová (Belg.) - Petra Martičová (Chor.) 7:6 (5), 7:5
Jelina Svitolinová (4-Ukr.) - Denisa Allertová (ČR) 6:3, 6:0