Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Tenis-PSO: Kazašský kvalifikant Bublik víťazom dvojhry

Ilustračné foto Foto: TASR

Pre dvadsaťjedenročného rodáka z Ruska je to tretia singlová trofej na ATP Challenger Tour. V roku 2017 nenašiel premožiteľa na turnajoch v mexickej Cuernavace a v americkom Aptose.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Kazašský kvalifikant Alexander Bublik sa stal víťazom dvojhry na 19. ročníku bratislavského tenisovom challengeru Peugeot Slovak Open. vo finále si v NTC poradil so šampiónom z roku 2012 Čechom Lukášom Rosolom za 66 minút 6:4, 6:4 a dosiahol životný úspech.

Pre dvadsaťjedenročného rodáka z Ruska je to tretia singlová trofej na ATP Challenger Tour. V roku 2017 nenašiel premožiteľa na turnajoch v mexickej Cuernavace a v americkom Aptose. Z Bratislavy si odnáša prémiu 15.270 eur pred zdanením a 110 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie. V jeho novom vydaní sa posunie z tretej stovky na 170. miesto.

Rosol počas celého zápasu nevedel nájsť recept na kvalitné podanie Bublika, trápil sa na returne. Za stavu 3:3 po sérii nevynútených chýb stratil servis a mladý Kazach dotiahol úvodný set do úspešného konca. Za stavu 5:4 síce čelil dvom brejkbalom, no následne získal štyri fiftíny za sebou. Aj o osude druhého setu rozhodol siedmy gem, v ktorom Bublik vďaka kvalitným returnom a úderom presne na čiaru prelomil podanie Rosola.

Na tohtoročnom Peugeot Slovak Open vyhral celkovo osem zápasov. "Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu. Bol to pre mňa naozaj dlhý, no veľmi úspešný týždeň. Veľká vďaka patrí môjmu otcovi a zároveň trénerovi i mojej priateľke za to, že tu so mnou boli a povzbudzovali ma. Lukášovi blahoželám k skvelému turnaju," uviedol Bublik počas slávnostného príhovoru.

Rosol zložil súperovi kompliment. "Alexander to dotiahol z kvalifikácie až k titulu a počas celého týždňa predvádzal skvelý tenis. Dnes to výborne odservoval. Ja som sa snažil, no nepodal som optimálny výkon. Dúfam, že na budúci rok to bude z mojej strany lepšie. Veľmi rád sa sem vraciam, je to skvelý turnaj na konci sezóny."



dvojhra - finále:

Alexander Bublik (Kaz.) - Lukáš Rosol (ČR) 6:4, 6:4