Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Halepová vstúpila do turnaja MS WTA hladkým triumfom nad Garciovou

Rumunská tenistka Simona Halepová. Foto: TASR/AP

V pondelňajšom úvodnom dueli Červenej skupiny ju zdolala za 88 minút 6:4, 6:2.

Singapur 23. októbra (TASR) - Víťazný vstup na MS WTA Tour v Singapure má za sebou najvyššie nasadená tenistka Simona Halepová z Rumunska. V pondelňajšom úvodnom dueli Červenej skupiny zdolala za 88 minút Francúzku Caroline Garciovú 6:4, 6:2.

Prvé dejstvo bolo mimoriadne vyrovnané, Halepovej sa však podarilo v kľúčovom deviatom geme zobrať podanie súperky a následne potvrdiť jeho zisk. Rumunka už potom herne dominovala, v druhom sete neprišla ani v jednom prípade o svoje podanie a hneď prvý mečbal využila na spečatenie triumfu.

"Je to vlastne prvý turnaj, do ktorého som vstúpila ako svetová jednotka. Som veľmi šťastná, že som vyhrala tento zápas. Po tomto triumfe zo mňa opadne tlak," citovala Halepovú agentúra AP.

Ešte jasnejší priebeh mal druhý duel skupiny, v ktorom Dánka Caroline Wozniacka zmietla Ukrajinku Jelinu Svitolinovú za necelú hodinu hladko 6:2, 6:0. V prvom sete sa Wozniackej podarilo získať brejk za stavu 3:2 v jej prospech, druhé dejstvo bolo jednoznačne v jej réžii.

"Hralo sa mi extrémne dobre. Som rada, ako sa mi vydaril úvodný duel. Snažila som sa byť agresívna a dostávať sa k svojim úderom, čo sa mi napokon aj podarilo. Teší sa ma tiež, že sa zlepšil môj servis," uviedla Dánka v pozápasovom rozhovore.

Červená skupina:

Simona Halepová (1-Rum.) - Caroline Garciová (8-Fr.) 6:4, 6:2
Caroline Wozniacka (6-Dán.) - Jelina Svitolinová (4-Ukr.) 6:2, 6:0

Tabuľka Červenej skupiny:

1. Caroline Wozniacka 1 1 0 2:0 2
2. Simona Halepová 1 1 0 2:0 2
3. Caroline Garciová 1 0 1 0:2 0
4. Jelina Svitolinová 1 0 1 0:2 0