Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Federer v charitatívnom zápase zdolal Socka, zahral si aj Bill Gates

Na snímke vpravo Bill Gates a vľavo Roger Federer oslavujú bod v exibičnom zápase proti americkej televíznej hviezde Savannah Gutrieovej a tenistovi Jackovi Sockovi v kalifornskom San José 5. marca 2018. Výťažok z exhibície bude venovaný na pomoc Afrike. Foto: TASR/AP

Súčasťou zápasu bol aj jeden set štvorhry, v ktorej švajčiarska svetová jednotka nastúpila po boku miliardára Billa Gatesa, Sockovou partnerkou bola Savannah Guthrieová zo šou NBC.

San Jose 6. marca (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer zdolal v exhibičnom charitatívnom zápase Američana Jacka Socka 7:6 (9) a 6:4. Hralo sa v kalifornskom San Jose a výťažok z exhibície s názvom "Zápas pre Afriku" poputuje Švajčiarovej nadácii pomáhajúcej vzdelávaniu detí na "čiernom kontinente".

Na snímke vľavo americká televízna hviezda Savannah Gutrieová a tenista Jack Sock oslavujú bod v exibičnom zápase proti Billovi Gatesovi a Rogerovi Federerovi v kalifornskom San José 5. marca 2018. Výťažok z exhibície bude venovaný na pomoc Afrike.
Foto: TASR/AP

Súčasťou zápasu bol aj jeden set štvorhry, v ktorej švajčiarska svetová jednotka nastúpila po boku miliardára Billa Gatesa, Sockovou partnerkou bola Savannah Guthrieová zo šou NBC. Aj tam uspel 20-násobný grandslamový šampión 6:3. "Bill je perfektný partner. Pozná veľmi dobre čísla a nikdy v skóre neurobí chybu. Ja budem behať a Bill rozmýšľať," citovala 36-ročného Federera agentúra AP. "Ja som zasa dobrý vo výbere partnerov," povedal Gates.