Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Djokovič tlmil obavy z bojkotu: Nepadli žiadne rozhodnutia

Novak Djokovič. Foto: TASR/AP

Tie vyvolala jeho požiadavka na zvýšenie prémií, ktorú predniesol na minulotýždňovom stretnutí hráčov pred úvodným grandslamovým turnajom sezóny Australian Open.

Melbourne 16. januára (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič tlmil v utorok obavy z odštiepenia hráčskej únie od ATP. Tie vyvolala jeho požiadavka na zvýšenie prémií, ktorú predniesol na minulotýždňovom stretnutí hráčov pred úvodným grandslamovým turnajom sezóny Australian Open.

Podľa 30-ročného Srba, ktorý ako prvý tenista histórie zarobil vyše sto miliónov USD (cca 81,5 mil. eur) na "prize money" a žije v daňovom raji Monte Carlo, nehrozí bojkot podujatí "veľkej štvorky". "Len sme chceli hovoriť o určitých témach. Nemyslím si, že je na tom niečo nevhodné. Využili sme túto príležitosť, aby sme spoznali reakcie ostatných. Nepadli žiadne rozhodnutia, nespomínal sa ani bojkot," citovala Djokoviča agentúra DPA.

Djokovič na stretnutí predstavil právnika, ktorý oboznámil prítomných s návrhom po tom, ako z miestnosti odišli zástupcovia ATP aj riadiacej organizácie austrálskeho tenisu (Tennis Australia). "Nikoho sme nevyhodili, všetko sa udialo v slušnosti. Hráči chceli zostať osamote," dodal šesťnásobný víťaz Australian Open. Vedenie tohto turnaja plánuje v nasledujúcich piatich rokoch zvýšenie prémií na viac než sto miliónov austrálskych dolárov (cca 65 mil. eur).