Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Svetová šampiónka v snoubordingu tragicky zahynula

Na snímke Eselle Baletová počas súťaže Xtreme de Verbier vo Švajčiarsku. Foto: TASR/AP

Švajčiarská šampiónka mala nakrúcať filmový dokument, keď ju masa snehu stiahla spod vrcholu hory až do údolia.

Bratislava 20. apríla (Teraz.sk) - Úradujúca majsterka sveta seriálu Freeride World Tour Estelle Baletová tragicky zahynula v lavíne vo Walliských Alpách. Informuje portál The Guardian.

Švajčiarska šampiónka zahynula počas nakrúcania dokumentárneho filmu, keď sa strhla lavína.

V utorok ráno sa mala 21-ročná snoubordistka nachádzať vo švajčiarskom lyžiarskom stredisku Orsieres, neďaleko hraníc Švajčiarska s Francúzskom.

Lavína ju strhla počas toho, ako nasledovala iného snoubordistu, ktorý stihol pre lavínou utiecť. Cituje portál policajného vyšetrovateľa.

Záchranári sa podľa polície dostali k Estelle včas, tá však už nereagovala a neskor skonala. Baletová mala oblečené všetky potrebné bezpečnostné prvky, ako aj lokátor, ktorý sa používa v prípade núdze.

"Estelle Baletová bola od prírody nadanou hviezdou v snoubordingu a nesmiernym talentom. Úprimnú sústrasť vyjadrujeme rodine a blízkym v tomto ťažkom čase," píše sa v oficiálnom stanovisku súťaže Freeride World Tour.

Estelle Baletová pred nedávnom vyhrala súťaž Xtreme Verbier, čo je súčasťou seriálu Freeride World Tour, na ktorom sa stala šampiónkou.