Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Sústredenie mladých karatistov

Foto: Karate klub Willo

V dňoch 2. a 3. februára sa konal už po niekoľkýkrát športový Karate Camp, ktorý pravidelne organizuje Karate klub FKŠ Prievidza.

Bratislava 12. februára (OTS) - Tento raz sa okrem „domácich“ cvičencov, tohto sústredenia zúčastnili aj nádejní a budúci pretekári z Karate klubu Willo z Bratislavy.

Karate Camp, ktorý sa konal v príjemnom prostredí rekreačného zariadenia GO Kľačno, bol zameraný na prípravu pretekárov na nadchádzajúcu sezónu roku 2019, ktorej vrcholom budú Majstrovstvá sveta v Bratislave v júni tohto roku. Tréningy boli rozdelené na súborné cvičenie „kata“ a športový zápas „kumite“. Novinkou na sústredení bol aj tréning „Tabaty“, ktorý viedol p. Willo Letto.
Foto: Karate klub Willo

Prvý tréning kata bol zameraný najmä na posilnenie dynamiky nôh, stabilitu a rýchlosť v jednotlivých prechodoch, kde sme využívali rôzne pomôcky. Druhý tréning bol viac zameraný na prácu rúk, silu a tvrdosť úderov. Na oboch tréningoch sme v závere rozoberali vždy jednu kata a prechádzali jednotlivé pasáže a zameriavali sme sa na detaily a najčastejšie chyby, vďaka čomu, sme pracovali na ich odstránení,“ vyjadrila sa k tréningu kata Dominika Šalamonová, pod ktorej dohľadom tieto tréningy prebiehali.

Tréningy „kumite“ viedol šéf tréner klubu FKŠ. Ako uviedol tieto tréningy boli zamerané „na rýchlosť", využitie rôznych kombinácií v športovom zápase. Takisto sa v rámci simulovaných zápasov cvičenci učili samotnej „taktike v boji“. Vďaka rôznym športovým pomôckam mohli cvičenci pracovať na svojom postrehu, výbušnosti a zlepšení reakčného času, ktorý v športovom zápase často - krát rozhoduje o víťazovi.

Ako novinku si mohli na sústredení vyskúšať aj cvičenie nazývané „Tabata“. Ako sa mnohí zúčastnení vyjadrili, tento tréning bol pre nich, aj keď vyčerpávajúcim, no príjemným „osviežením“, ktorý v mnohých smeroch prospieva samotnému výkonu.

Počas celých dvoch dní vládla na sústredení priateľská atmosféra, vznikali nové priateľstvá medzi členmi jednotlivých klubov. Preto cieľom týchto sústredení nie je len „športové vyžitie“. Nadšenie z tohto bojového umenia nie je jediné, čo týchto cvičencov spája, ale naopak je to aj utuženie dobrých vzťahov, spoznávanie rôznych ľudí a socializácia ako taká.

Vedenie klubu ďakuje všetkým priaznivcom a zúčastneným a teší sa na ďalšiu spoluprácu!