Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Július Šupler zápas s Petrohradom ohodnotil päťkou a malou hviezdičkou

Hokejista a hokejový tréner Július Šupler. Pod jeho vedením sa slovenská hokejová reprezentácia prebojovala z kategórie "C" medzi hokejovú elitu v najkratšom možnom čase (1993-1996). V súčasnosti trénuje Donbass Doneck, ktorý je nováčikom KHL. Foto: TASR/Milan Kapusta

Tréner ukrajinského Donbassu Doneck Július Šupler vyslovil želanie, že v rámci zimnej prestávky vo futbale, začne na ich domáce zápasy chodiť viac fanúšikov aj z radov miestneho futbalového klubu.

Doneck 29. novembra (TASR) - Veľkú spokojnosť s výsledkom i výkonom hráčov v zápase KHL s SKA Petrohrad (3:2) vyslovil tréner ukrajinského Donbassu Doneck Július Šupler.

"Ak by som použil päťstupňovú stupnicu hodnotenia na tento zápas, dal by som mu päťku a k tomu malú hviezdičku," citovala slovenského kouča po zápase klubová internetová stránka. Dodal ešte, že dobre hrali aj proti Magnitogorsku a Čeľabinsku. "A nielen doma. Aj na výjazde, hoci sme prehrali, sme odohrali dobrý zápas s Lokomotivom Jaroslavľ."

Július Šupler po stretnutí ďalej vyslovil želanie, že v rámci zimnej prestávky vo futbale, začne na ich domáce zápasy chodiť viac fanúšikov aj z radov miestneho futbalového klubu. O zápase s favorizovaným Petrohradom sa vyjadril, že to bol po každej stránke veľmi zaujímavý súboj.

"Teší ma, že chlapci podali mimoriadne obetavý výkon a dodržali, čo sme si povedali. Záver bol dramatický, najmä po tom, čo súper dal druhý gól. No som rád, že sme doviedli stretnutie do víťazstva. Veľmi dobrý výkon podal Ján Laco, obrancovia podporili útočníkov. Bolo by ideálne, keby sme v získavaní bodov pokračovali a splnili tak úlohu, ktorou je postúpiť do play off a potešiť našich fanúšikov."

Na otázku, prečo bol medzi ich vzájomným zápasom taký veľký rozdiel vonku (2:9) a doma, Július Šupler uviedol. "Prehrou v Petrohrade som sa nezaoberal. Urobili sme tam veľa chýb a naši kľúčoví hráči nezahrali tak, ako sme od nich čakali. Zranil sa nám tam brankár Ersberg a dohrávali sme s mladým brankárom, ktorý nemal skúsenosti z takýchto zápasov a chybami mu nepomohli ani obrancovia. Myslím si, že aj takého zápasy mužstvu pomôžu."