Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Štyria slovenskí chodci zabojujú na MS družstiev o účasť v Paríži

Na snímke Dominik Černý z ŠK Dukla o.z. Banská Bystrica počas chôdze na 20 km v rámci podujatia Dudinská päťdesiatka v Dudinciach 16. marca 2024. Foto: FOTO TASR - Ján Krošlák

Na šampionáte v tureckej Antalyi, ktorý je na programe 21. apríla, sa predstaví celkom 15 reprezentantov SR v piatich disciplínach.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Slováci zabojujú na tohtoročných MS družstiev v chôdzi aj o účasť na letných OH v Paríži. Na šampionáte v tureckej Antalyi, ktorý je na programe 21. apríla, sa predstaví celkom 15 reprezentantov v piatich disciplínach.

O miestenkách na olympiádu sa bude rozhodovať v miešanej štafete na maratónskej trati. Práve v tejto disciplíne budú podľa webu atletika.sk štartovať najlepší slovenskí chodci Hana Burzalová s Dominikom Černým a Mária Katerinka Czaková s Miroslavom Úradníkom. Do Paríža sa kvalifikuje každý tím, ktorý sa umiestni do 22. miesta. Päť krajín bude mať nárok na dve miestenky, zvyšné tri miesta pripadnú trom krajinám na základe ich postavenia vo svetovom rebríčku.



Nominácia SR na MS družstiev v chôdzi v Antalyi (21. 4. 2024):

muži (20 km): Michal Morvay

ženy (20 km): Karin Devaldová, Ema Hačundová, Alžbeta Ragasová, Klaudia Žárska

juniori (10 km): Jakub Bátovský, Filip Krestianko, Lukáš Rosenbaum

juniorky (10 km): Ivana Dudová, Tamara Indrišková, Kristína Zámečníková

miešaná štafeta na maratónskej trati: Hana Burzalová a Dominik Černý, Mária Katerinka Czaková a Miroslav Úradník