Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Srbky proti Slovensku aj bez zranenej Ivanovičovej

Srbská tenistka Ana Ivanovičová. Foto: TASR/AP

Pre zranenie brušného svalstva vypadla z nominácie na zápas so Slovenskom aj srbská dvojka a ďalšia bývalá svetová jednotka Jelena Jankovičová.

Niš 7. februára (TASR) - Srbské tenistky nastúpia vo víkendovom zápase 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie proti Slovensku v Niši aj bez tímovej jednotky Any Ivanovičovej. Šampiónka Roland Garros z roku 2008 sa stále nezotavila zo zranenia ramena, ktoré utrpela na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne.

"S ľútosťou musím oznámiť, že nebudem môcť hrať vo víkendovom fedcupovom súboji proti Slovensku. V Melbourne som si zranila rameno a ešte nie som úplne doliečená. Dúfala som, že terapia zaberie a pomôže mi vyriešiť tento problém v priebehu pár dní. Žiaľ, nestalo sa tak. Veľmi ma to mrzí, pretože počas sezóny nemám veľa možností reprezentovať Srbsko v Pohári federácie. Budem pokračovať v rekonvalescencii. Dúfam, že sa čoskoro vrátim na kurty," uviedla Ivanovičová prostredníctvom facebooku.

Pre zranenie brušného svalstva vypadla z nominácie na zápas so Slovenskom aj srbská dvojka a ďalšia bývalá svetová jednotka Jelena Jankovičová. Kapitán Dejan Vraneš tak dá do sobotňajších úvodných dvojhier s najväčšou pravdepodobnosťou príležitosť osemfinalistke Australian Open Bojane Jovanovskej a debutantke Vesne Doloncovej - rodáčke z Moskvy.

Slovenský tím sa pripravuje v Niši s kvartetom hráčok Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Hantuchová, Jana Čepelová, domáce sú v dejisku zápasu s trojicou Jovanovská, Doloncová, Aleksandra Kruničová. "Naše hráčky sú zdravotne v poriadku, všetky trénujú,“ povedal vo štvrtok popoludní pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu vedúci slovenskej výpravy v Niši Ľubomír Páleník. Sledoval srbský tréning štvorhry a podľa jeho predpokladov srbský kapitán Vraneš do štvorhry nominuje dvojicu Kruničová, Doloncová. "Čo sa týka Jovanovskej, ktorú sužujú zdravotné problémy – trénovala zatiaľ opatrne." Vo štvrtok večer absolvovali oba tímy banket v hoteli Tami Residence, kde hráčky bývajú.