Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Futbalová dvadsaťjednotka triumfovala na Memoriáli Lobanovského

tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vo finále si mladí Slováci poradili s rovesníkmi z Čiernej Hory po dramatickom jedenástkovom rozstrele 7:6.

Kyjev 15. augusta (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov triumfovala na prestížnom Memoriáli Valerija Lobanovského, keď si v jeho stredajšom finále poradila v Kyjeve s rovesníkmi z Čiernej Hory po dramatickom jedenástkovom rozstrele 7:6. V riadnom hracom čase sa zápas skončil 1:1.

Slovákov poslal do vedenia gól stredopoliara Kamila Karaša z 13. minúty, Čiernohorcom však vyšiel finiš, keď vyrovnali v 82. minúte.

"Ujali sme sa vedenia po krásnej akcii Karaša s Gubom hneď v úvode stretnutia. Chlapci hrali veľmi dobre, v prvom polčase sme mohli aj navýšiť svoj náskok. Páčil sa mi herný štýl, ktorým sme sa predviedli. V druhom polčase sme prestriedali, nechceli sme hrať oba zápasy v rovnakej zostave a žiaľ, súper krátko pred záverom vyrovnal," hodnotil stredajšie vyvrcholenie turnaja tréner Ivan Galád, ktorého okrem celkového víťazstva potešila aj psychická odolnosť jeho zverencov. "Chalani zvládli dva vypäté závery a v emotívnych jedenástkových rozstreloch vyhrali. Zabral v nich brankár Šulla, ktorého vyhlásili za najlepšieho brankára podujatia. Veľmi sa z konečného triumfu tešíme, je to aj jemnou satisfakciou za kvalifikačné nezdary. Turnaj bol kvalitnou medzinárodnou konfrontáciou so silnými tímami, myslím si, že sme si tu urobili dobré meno."

Turnaj bol pre zverencov trénera Ivana Galáda generálkou pred poslednými dvoma duelmi 9. kvalifikačnej skupiny o postup na ME 2013 proti Francúzsku a Kazachstanu.



finále:



Čierna Hora 21 - SR 21 1:1 (0:1), na pokutové kopy 6:7

Gól SR:13. Karaš.

zostava SR: Šulla - Košút, Gyömbér, Kolčák, Štetina - Greguš, Hlinka, Holúbek, Karaš, Mazan - Guba

o 3. miesto:



Ukrajina 20 - Bielorusko 21 1:1 (0:1), na pokutové kopy 5:4