Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Snoubordistku Medlovú povedie nový tréner Matej Matys

Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťtriročná Medlová má solídne vyhliadky prebojovať sa na ZOH 2018 do kórejského Pjongčangu v oboch freestyleových disciplínach - slopestyle a Big Air.


Bratislava 18. júna (TASR) - Slovenskú snoubordistku Klaudiu Medlovú povedie v nasledujúcej sezóne s prívlastkom "olympijská" nový tréner. Po jej doterajšom dlhoročnom koučovi Marekovi Hliničanovi prevezme kompetencie Matej Matys.

"Už v minulej sezóne sme cítili, že Klaudia potrebuje nejakú zmenu a nové impulzy. Ja som s ňou jazdil nepretržite osem či deväť rokov a čo som mohol, som jej odovzdal. Jej novým trénerom sa stal Matej Matys, bývalý reprezentant a niekoľkonásobný majster Slovenska. Je to zhodou okolností môj bývalý zverenec, s ktorým bude Klaudia od novej sezóny jazdiť. Okrem toho bude mať Maťo pod palcom aj talentovaného Samuela Jaroša. Verím, že ich spolupráca prinesie ovocie a Klaudia využije v olympijskej sezóne svoj potenciál na sto percent,"
povedal pre TASR Hliničan, ktorý sa chce aktívne venovať práci v predsedníctve Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA).

Dvadsaťtriročná Medlová má solídne vyhliadky prebojovať sa na ZOH 2018 do kórejského Pjongčangu v oboch freestyleových disciplínach - slopestyle a Big Air. Pred štartom novej sezóny má v pláne absolvovať sústredenie v Austrálii, do seriálu Svetového pohára by mala vstúpiť pretekmi v slopestyle v novozélandskej Cardrone (3.-4. septembra). "Jej účasť v Pjongčangu na základe priebežného redukovaného poradia rebríčka vyzerá veľmi nádejne, ale netreba zaspať na vavrínoch a pokračovať v zbieraní bodov," dodal pre TASR Hliničan.

Medlová počas svojej kariéry zaznamenala v rámci SP šesť pódiových umiestnení (1x 2. miesto, 5x 3. miesto). Na MS 2015 v rakúskom Kreischbergu vybojovala pre Slovensko bronzovú medailu a prvýkrát na seba výraznejšie upriamila pozornosť. Minulú sezónu negatívne poznačilo zranenie chrupavky v oblasti rebier, ktoré utrpela koncom januára na prestížnom pozývacom podujatí X Games. Do marcových MS v španielskej Sierra Nevade sa síce rodáčka z Liptovského Mikuláša stihla zotaviť, ale priamo v ich dejisku si pri tréningu slopestyle rozbila spodnú peru a do tejto disciplíny nezasiahla. O pár dní to vyskúšala v Big Air, ale limitovaná čerstvým i starším zranením obsadila až 24. priečku.