Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Snoubordistka Medlová sa teší na návrat, formu ladí smerom k ZOH 2018

Na snímke reprezentantka v snoubordových disciplínach Klaudia Medlová. Foto: TASR - Oliver Ondráš

V Cardrone ju čakajú preteky v slopestyle, najskôr kvalifikácia (nedeľa 3. septembra, 00.00 - 01.00 h SELČ) a v prípade úspechu aj finálová účasť (pondelok 4. septembra, 02.30 - 04.10 h SELČ).

Bratislava/Liptovský Mikuláš 1. septembra (TASR) - Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová vstúpi do novej sezóny Svetového pohára FIS už počas nasledujúceho víkendu. V novozélandskom stredisku Cardrona ju čakajú preteky v slopestyle, najskôr kvalifikácia (nedeľa 3. septembra, 00.00 - 01.00 h SELČ) a v prípade úspechu aj finálová účasť (pondelok 4. septembra, 02.30 - 04.10 h SELČ). V mužskej súťaži bude mať Slovensko zastúpenie v osobe 16-ročného supertalentu Samuela Jaroša.

Do olympijskej sezóny vstupuje Medlová s veľkou chuťou a novým trénerom - Mareka Hliničana nahradil Matej Matys. "Po štvormesačnej prestávke od jazdenia zavinenej zranením a po operácii kolena som sa na novú sezónu pripravovala v Austrálii, kde boli takmer všetky najlepšie pretekárky s ich tímami. Úroveň ich jazdenia je veľmi vysoká, ale ja sa napriek výpadku na novú sezónu teším a cítim veľkú motiváciu. V Austrálii sme trénovali tri týždne. Veľa dní nám pršalo a fúkal silný vietor, takže sa nedalo skákať, ale potom sme mali pár úžasných dní, počas ktorých sa dalo trénovať naplno. Mávali sme skoré ranné 'sessions' a poobede sme sa presunuli na 'raily'. Som šťastná, že som opäť na snehu. Som zvedavá na trať, ktorú nám pripravili v Cardrone. Už sa len modliť za dobré počasie," povedala pre TASR Medlová.

Dvadsaťtriročná špecialistka na freestyleové disciplíny má solídne vyhliadky prebojovať sa na ZOH 2018 do Pjongčangu v slopestyle i Big Air. "Čaká má ešte šesť pretekov SP, momentálne som na 15. mieste, ktoré by som si chcela minimálne udržať. Idem krok za krokom a budem sa snažiť načasovať formu na ZOH. Nasledujúca sezóna bude asi jedna z najnáročnejších, keďže v Pjongčangu by som chcela štartovať v oboch disciplínach a na obe sa treba rovnako stopercentne sústrediť," dodala pre TASR Medlová. Po návrate z Nového Zélandu bude týždeň v Bratislave posilňovať svalové partie gymnastikou a na trampolínach. Následne absolvuje tréningy v rakúskom Stubai, potom už sa naplno rozkrúti súťažný kolotoč.

Medlová si v kariére SP pripísala šesť pódiových umiestnení (1x 2. miesto, 5x 3. miesto). Na MS 2015 v rakúskom Kreischbergu vybojovala pre Slovensko bronzovú medailu a prvýkrát na seba výraznejšie upriamila pozornosť. Minulú sezónu negatívne poznačilo zranenie chrupavky v oblasti rebier, ktoré utrpela koncom januára na prestížnom pozývacom podujatí X Games. Do marcových MS v španielskej Sierra Nevade sa síce rodáčka z Liptovského Mikuláša stihla zotaviť, ale priamo v ich dejisku si pri tréningu slopestyle rozbila spodnú peru a do tejto disciplíny nezasiahla. O pár dní to vyskúšala v Big Air, ale limitovaná čerstvým i starším zranením obsadila až 24. priečku.