Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenský pretekár Gonda sa vracia na obľúbený Silverstone

Richard Gonda, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Gonda bude hájiť farby spoločného projektu českého tímu Šenkýř Motorsport a BMW Motorsport - BMW Motorsport Junior Team.

Londýn 6. septembra (TASR) - Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda sa počas nasledujúceho víkendu predstaví na podujatí šampionátu International GT Open na britskom okruhu Silverstone. Na svojej obľúbenej trati by chcel zabojovať o úspešný výsledok.

Gonda bude hájiť farby spoločného projektu českého tímu Šenkýř Motorsport a BMW Motorsport - BMW Motorsport Junior Team. Pred dvomi mesiacmi obsadil v jeho drese na rakúskom Red Bull Ringu celkové druhé miesto. Aj teraz chce zaútočiť na pódium v posádke BMW M6 GT3 s bezmála 600 koňmi s Holanďankou Beitske Visserovou.

"Ide o jeden z mojich najobľúbenejších okruhov, teším sa, že na ňom budem konečne pretekať aj s GT3-kou – spoločne s Beitske a tímom Šenkýř Motorsport. V Silverstone som mal vždy dobrú rýchlosť, vo Formule 3 sa mi tu podarilo aj triumfovať. Naposledy som však pre vážnu nehodu preteky nedokončil a preto víkendový štart beriem ako výzvu a možnosť vyrovnať si účty. Riadiť BMW M6 GT3 v rýchlych zákrutách, ktoré Silverstone ponúka, je fantastický pocit. Preto budeme musieť využiť naše silné stránky, nájsť ideálne nastavenie a odviesť bezchybnú prácu za volantom a v boxoch. Verím, že týmto receptom potrápime silnú konkurenciu na špici. Práve na čelné priečky štartového poľa sa s celým tímom BMW Motorsport a našimi partnermi pozeráme," uviedol Gonda v tlačovej správe.

Šéf tímu Robert Šenkýř verí, že dvojica zopakuje výkon z Rakúska: "Na Red Bull Ringu odviedol celý tím profesionálnu prácu, ktorá nám priniesla úspech a pódium. Sme veľmi spokojní s rozložením tímu, kvalitnou jazdeckou posádkou a spoluprácou s BMW Motorsport. V Anglicku sa pokúsime opäť zabojovať o najvyššie umiestnenia."

Priame prenosy oboch víkendových pretekov prinesie stanica DIGI Sport 1 (v sobotu o 17.10 SELČ, v nedeľu o 15.50) a Youtube kanál GT Open sprostredkuje naživo aj dianie v predpoludňajších kvalifikáciách (oba dni od 11.50).