Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Slovnaft Cup: Ružomberok zdolal Poprad a postúpil

Na snímke vpravo hlavný rozhodca Filip Glova, v strede Stanislav Šesták a vľavo Vladislav Palša (obaja Poprad) vo štvrťfinálovom zápase Slovnaft Cup-u FK Poprad - MFK Ružomberok v Poprade 13. marca 2018. Foto: TASR - Milan Kapusta

Pozrite si aktuálne výsledky.

Poprad 13. marca (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok postúpili do semifinále Slovenského pohára, Slovnaft Cupu. V utorňajšom štvrťfinále zvíťazili na pôde FK Poprad 2:0 po vlastnom góle Hrica a zásahu P. Masla z 80. minúty.



Slovenský pohár - Slovnaft Cup, štvrťfinále:


FK Poprad - MFK Ružomberok 0:2 (0:1)

Góly: 32. Hric (vl.), 80. P. Maslo

Rozhodoval: Glova, ŽK: Šesták, Kukoľ, Kopúnek - Kostadinov, Macík, 1352 divákov.

zostavy a striedania:

FK Poprad: Malec - Maťaš, Hric, Palša, Kica - Kukoľ, Kopúnek (81. Gallovič), Zošák, Horodník (62. Šašinka) - Horváth (81. Holiš), Šesták

MFK Ružomberok: Macík - P. Maslo, J. Maslo, Jonec, Pikk – Qose, Ľupták, Gerec, Gál-Andrezly (75. Takáč) – Daniel (88. Daniel), Kostadinov (65. Gešnábel)



Domáci mohli ísť do vedenia už v 3. minúte, ale po Kicovej prihrávke z ľavej strany namieril Horváth iba do pripraveného brankára Macíka. Aj v následných minútach sa Popradčania snažili o úvodný gól, ale do výhodnej streleckej pozície sa nevedeli dostať. Keď Šesták trafil z priameho kopu iba múr pred Macíkom, prišiel trest. Ružomberčanom, ktorí si dovtedy nevypracovali výraznejšiu príležitosť, darovali gól domáci, keď si Hric nerozumel s brankárom Malecom a po vlastnom góle bolo od 32. minúty 0:1.

Úvod druhého polčasu priniesol medzišestnástkový futbal, v ktorom prevládala bojovnosť. Domáci sa najmä centrovanými loptami snažili dostávať sa do šancí, ale obrana Ružomberčanov pracovala pozorne. Fortunaligista definitívne rozhodol o svojom postupe v 80. minúte. Nekrytý Peter Maslo dostal prihrávku do pokutového územia a zblízka prekonal Maleca - 0:2.


Mikuláš Dvorožňák, asistent trénera FK Poprad: "Bol to pre nás prvý súťažný zápas v tomto roku. Vedeli sme, že na ťažkom teréne to môže byť o jednom góle. Strelili sme ho my, paradoxne však do vlastnej bránky. Súpera sme tým posadili na koňa. Skúsené mužstvo hostí si náskok postrážilo a pridalo aj ďalší gól. Blahoželám Ružomberku k postupu."

Norbert Hrnčár, tréner MFK Ružomberok: "V tejto fáze Slovenského pohára už nebude žiadny ľahký súper. Poprad hrá síce druhú ligu, ale má svoju kvalitu. Očakávali sme náročný zápas, čo sa aj potvrdilo. Mali sme v ňom jediný cieľ a tým bol postup. Sme radi, že sme ho splnili a už sa tešíme na semifinále."


Spartak Trnava - DAC 1904 Dunajská Streda 2:0



Futbalisti Spartaka Trnava postúpili do semifinále Slovenského pohára, Slovnaft Cupu. V utorňajšom štvrťfinále zvíťazili na domácom štadióne nad DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 vďaka dvom gólom žolíka Egha zo záveru zápasu.

Spartak Trnava - DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (0:0)

Góly: 79. a 89. Egho

Rozhodoval: Horváth, ŽK: Ofosu - Huk, Kalmár, Davis, ČK: 90. Ljubičič (DAC), 3411 divákov.

zostavy a striedania:


Spartak Trnava:
Vantruba – Kadlec, Tóth, Godál (40. Hladík), Čivič – Sloboda, Greššák – Čanturišvili, Pekár (64. Vlasko), Ofosu - Yilmaz (75. Egho)

DAC 1904 Dunajská Streda:
Macej – Živkovič (82. Mervó), Šatka, Huk, Záhumenský – Simon, Ljubičič - Černák (60. Divkovič), Kalmár (68. Herc), Davis - Pačinda


Domáci začali útočnejšie a už v 1. minúte Čanturišvili natiahol krížnou strelou Maceja. Brankára Dunajskej Stredy po rýchlej kontre v 9. minúte vyskúšal Ofosu a vzápätí pálil vedľa Pekár. Hostia sa snažili hrať kombinačný futbal a o držanie lopty, no k ohrozeniu Vantrubovej brány sa nedostávali. V 24. minúte po priamom kope opečiatkoval brvno Čivič. O dve minúty neskôr kryl Macej nebezpečnú strelu Ofosua. Domácim chýbalo pri zakončení kúsok šťastia. Hostia mali dobrú príležitosť v 29. minúte, keď Černák z uhla opečiatkoval ľavú žrď. V ďalších minútach sa hral medzišestnástkový futbal bez výraznejších šancí.

Domáci mali v druhom polčase územnú prevahu, no narážali na kompaktnú obranu DAC. V 55. minúte po priamom kope hostí trafil Huk len bočnú sieť. O tri minúty Čanturišvili donútil prízemnou strelou k pravej žrdi k zákroku Maceja. V 64. minúte prišiel na ihrisko Vlasko a hneď mal možnosť z priameho kopu na hranici šestnástky, no trafil len do hlavy Ljubičiča. Domáci tréner poslal na záverečných pätnásť minút do hry Egha a ten sa ukázal ako pravý žolík. Najskôr v 79. minúte po chybnej malej domov Živkoviča zblízka pod brvno poslal Trnavu do vedenia a krátko pred koncom po akcii s Vlaskom definitívne rozhodol o jej postupe do semifinále.

Nestor El Maestro, tréner Spartaka: "Odohrali sme veľmi dobrý zápas, ktorý nebol ľahký a ani som nečakal, že taký bude. DAC je náročný súper a myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Od začiatku do konca sme dominovali. Mali sme veľké držanie lopty, čo pre nás nie je typické. Chceli sme doma vyhrať, byť lepší, dominantnejší a to sa nám podarilo aj napriek tomu, že od začiatku nastúpili Ofosu, Yilmaz a Pekár. Vedeli sme, že na lavičke máme kvalitu v podobe Vlaska a Egha a to rozhodlo."



Marco Rossi, tréner DAC: "Bol to zápas, ktorý sa mohol skončiť remízou a mohli rozhodnúť až jedenástky, keďže sme inkasovali až v závere. Rozhodli dve chyby, aké by sa na takejto úrovni nemali stávať. Prehrali sme, vypadli a som sklamaný."