Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovenské tenistky odohrajú baráž proti Bielorusku na harde v Minsku

Na snímke bieloruská tenistka Alexandra Sasnovičová Foto: TASR/AP

Slovenský tím vo februári zvíťazil v 1. kole II. svetovej skupiny v bratislavskom NTC nad Ruskom 4:1 a po druhý raz za sebou bude bojovať o návrat medzi elitnú osmičku.

Minsk 7. marca (TASR) - Slovenské tenistky odohrajú barážové stretnutie o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Bielorusku na harde v Minsku. Dejiskom duelu bude 21.-22. apríla aréna Čižovka. Informovala o tom v stredu oficiálna stránka Bieloruskej tenisovej federácie.

Slovenský tím vo februári zvíťazil v 1. kole II. svetovej skupiny v bratislavskom NTC nad Ruskom 4:1 a po druhý raz za sebou bude bojovať o návrat medzi elitnú osmičku. Vlani podľahol v baráži doma Holanďankám 1:4. S Bieloruskami, ktoré v minulom roku postúpili až do finále Fed Cupu, majú Slovenky priaznivú bilanciu 1:0. V roku 2004 ich zdolali na antuke Slávie STU Bratislava 4:0.

Bielorusko odohrá domáci zápas v multifunkčnom športovo-kultúrnom komplexe Čižovka piaty raz za sebou. V 1. kole svetovej skupiny v ňom podľahlo Nemecku 2:3. Bieloruskou jednotkou je v aktuálnom svetovom rebríčka WTA Aleksandra Sasnovičová, ktorej patrí 49. miesto, Aryna Sobolenková je 63. Dvojnásobná víťazka Australian Open a najväčšia bieloruská hviezda Victoria Azarenková figuruje až na 204. priečke.