Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Slovan zdolal Podbrezovú 2:1 v skupine o titul

Na snímke sa raduje z gólu vpravo Nino Marcelli, ktorý strelil v nadstavenom čase na 2:1 pre Slovan a vľavo spoluhráč Marko Tolič v zápase 3. kola nadstavbovej časti futbalovej Niké ligy - skupina o titul medzi ŠK Slovan Bratislava - FK Železiarne Podbrezová 30. marca 2024 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Počas druhého dejstva sa zápas blížil k remízovému koncu, no v prvej z troch nadstavených minút udrel striedajúci Marcelli.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 30. marca (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 3. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul nad Podbrezovou 2:1. Tri body pre "belasých" zariadil v prvej minúte nadstavenia 18-ročný krídelník Nino Marcelli. Mužstvo trénera Vladimíra Weissa st. má na čele tabuľky 18-bodový náskok pred druhým Spartakom Trnava a priblížilo sa k obhajobe titulu.

Slovan sa ujal vedenia v 26. minúte, keď sa po centri Toliča presadil Strelec. Hostia vyrovnali v 43. minúte zásluhou Sanusiho, ktorého volej po odraze od brvna zapadol do siete domácich. Počas druhého dejstva sa zápas blížil k remízovému koncu, no v prvej z troch nadstavených minút udrel striedajúci Marcelli. Mládežnícky reprezentant Slovenska predviedol individuálny prienik a Slovan aj jeho zásluhou odplatil Podbrezovčanom prehru zo štvrťfinále Slovnaft Cupu (1:3).


Niké liga - 3. kolo skupiny o titul:



ŠK Slovan Bratislava - FK Železiarne Podbrezová 2:1 (1:1)

Góly: 26. Strelec, 90.+1 Marcelli - 43. Sanusi. Rozhodovali: Kráľovič - Vitko, Jánošík, ŽK: Faško (Podbrezová).


Slovan: Borjan – Pauschek (64. Blackman), Bajrič (64. Kašia), Wimmer, Vojtko (89. Lichý) – Kucka, Kankava (64. Marcelli), Savvidis – Barseghjan, Strelec (76. Zuberu), Tolič.

Podbrezová: Rehák – Bartoš, Bakaľa, Mrva – Kováčik, Bajo, Faško (66. Chyla), Sanusi (82. Mielke) – Assinor (66. Masaryk), Paraj, Galčík (66. Kabongo).


hlasy po zápasy /zdroj: skslovan.com/

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Tešíme sa, že sme zvládli ťažký zápas v situácii, v akej sme boli. Nie je to výhovorka, ale realita. Počas týždňa sme trénovali ôsmi či desiati, keď šiesti reprezentanti boli mimo. Tréningový proces nemôže byť dobrý, keď mužstvo nemáte dva týždne pokope. Nielen skúsení hráči ako Kuco, Jaba či Guram, ale všetci na ihrisku, dnes ukázali morálku. Naším najlepším hráčom bol opäť fantastický Savvidis. Na príprave som povedal, že nás čaká náročný duel s kvalitným súperom, ktorý je silný na lopte, má výbornú prechodovú fázu s mladými hráčmi, a ťažko sa bráni. Vyšli sme v rozostavení 4-3-3, aj keď v prvom polčase asi každý vedel, že Tolič nie je krídlo, no chcel som, aby sa otváral v medzizóne a hral kolmo na Strelca či Barseghjana. Podbrezová relatívne dobre bránila. Za stavu 1:1 sme mohli vyhrať i prehrať, mali sme momenty, aby sme rozhodli. Rozhodol Nino, ktorý tam šiel práve s týmto zámerom. Nechcel som ho dávať od začiatku, hral za reprezentáciu so Španielskom i Maltou, vrátil sa veľmi unavený. Ukázal svoju nespornú kvalitu i talent, toto sú situácie pre jeho pozíciu, pretože aj keď vedome viete, čo urobí, tak to má natoľko kvalitné, že mu to vyšlo aj proti najlepšiemu hráčovi súpera. Víťazstvo si veľmi cením, gratulujem Romanovi k dobrej práci. Mužstvu som povedal, že chcem vidieť charakter, že v takom prípade vyhráme. Som veľmi rád, pretože síce sme mali aj hluché miesta, no tento tím opäť potvrdil, čo ho zdobí, a to je práve charakter. Toto si na hráčoch vážim, že idú až do odpadnutia, čo sa dnes potvrdilo."

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Nezostáva mi nič iné ako pogratulovať Slovanu za školu, ktorú nám opakovane dáva. Nechcel som sa toho znovu dožiť, no v takýchto kľúčových momentoch skrátka rozhoduje kvalita, ktorá je stále na strane Slovana. Dnes som mal obrovskú radosť, ako sme riešili prechod i defenzívu. Poradili sme si so súperom, šance boli na oboch stranách. Dovolím si povedať, že do nejakej 65. minúty sme boli Slovanu viac než vyrovnaným protivníkom. Po tom prišlo prestriedanie, na hráčoch som videl, že toho mali plné zuby. Stala sa pre mňa triviálna defenzívna situácia v 91. minúte, keď Kabongo mieril k bráne namiesto napádania súpera. Peter Kováčik, náš najlepší hráč, nechal Nina Marcelliho prejsť do streleckej pozície, čo vždy smrdí problémom, a boli sme za to potrestaní. Pre nás vynikajúci, poučný a dôležitý zápas. Samozrejme, musíme sa preorientovať na stredajší pohár a opäť predviesť takýto výkon, verím, že s lepším výsledkom."