Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan začal prípravu bez Srbov, na odchode sú Hološko i Saláta

Na archívnej snímke tréner Slovana Martin Ševela. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Slovanisti absolvujú v prvých dňoch fyzické testy, nasledovať budú tréningy v domácich podmienkach.

Bratislava 7. januára (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava odštartovali v pondelok zimnú prípravu v nekompletnom zložení. Srbskí legionári dostali o deň voľna navyše, pretože vo svojej domovine oslavujú pravoslávne Vianoce. Tréner Ševela však na skúške privítal dve nové tváre, ktoré zabojujú o zmluvu. Nové kluby si naopak môžu hľadať piati hráči z jesenného kádra.

Slovanisti absolvujú v prvých dňoch fyzické testy, nasledovať budú tréningy v domácich podmienkach. Prvý prípravný zápas odohrajú 16. januára proti Olomoucu. Hrať by sa malo na novom Tehelnom poli, ale pôvodný plán naštrbilo zlé počasie, ktoré aktuálne vládne na Slovensku. V klube však robia všetko preto, aby sa zápas hral už v novom prostredí "belasých".

Zmeny v kádri jesenného majstra sú minimálne, k niekoľkým však prišlo. "Káder zostáva pokope, mám na mysli hráčov, ktorí boli na jeseň najvyťaženejší. S niektorými nerátame. O ukončení zmluvy rokujeme s Milanom Rundičom, Mitchellom Schetom a Rickym van Haarenom. Tak isto aj Filip Hološko má možnosť odísť do iného klubu. To platí aj o Kornelovi Salátovi, ktorému sa skončila zmluva. Na skúške sú stopér Nehar Sadiki z Macedónska a ľavý obranca Ilija Tučevič z Čiernej Hory," povedal športový riaditeľ klubu Richard Trutz. S A-mužstvom už dlhšie trénujú David Strelec a Martin Trnovský, pričom do úvodnej fázy prípravy sa zapojí aj trojica Martin Majling, Denis Potoma a Alexander Tóth.

Tréner Slovana Martin Ševela nemohol na prvom zraze privítať všetkých zverencov. "Srbi oslavujú Vianoce neskôr, takže sme boli tolerantní a dali sme im dlhšie voľno. David Holman hlásil chorobu, takže tiež pripojí neskôr. Zimná prestávka bola až nadmieru dlhá, ale chalani mali individuálny tréningový plán. Teším sa na ďalšiu spoluprácu s nimi," povedal Ševela, ktorý má o ďalšom fungovaní mužstva jasnú predstavu: "Je dôležité, aby sme sa opreli o veci, ktoré sme dobre robili na jeseň. Ale chceme byť ešte dominantnejší a strieľať viac gólov. Ale futbal je aj defenzíva, takže dôležitá bude kompaktnosť a organizácia mužstva. Chceme sa zároveň dobre pripraviť aj na európske súťaže."

Prvé dni budú mať hráči testy, absolvujú aj spirometriu. "Plán prípravy je ideálny. Na Malte nás čakajú dobré terény a potom aj v Turecku. Budem rád, keď záťaž absolvujú všetci hráči," dodal kormidelník Slovana.

Hráčov čaká ťažká zaberačka, ale od chladných dní v Bratislave si odskočia aj do tepla. "Sviatkoval som pohodlne, pozeral som rozprávky a piekol medovníky. Takže teraz to všetko musím spáliť. Keď sme videli program prípravy, nebolo nám všetko jedno, je toho naozaj dosť. Ale pre mňa nie je príprava v zime žiadny postrach," uviedol brankár Dominik Greif.

V príprave by mali "belasí" odohrať deväť zápasov, z toho dva v rámci turnaja na Malte. Generálkou na jarnú časť FL (9. februára v Turecku) by mal byť zápas proti Spartaku Moskva.


Program Slovana Bratislava počas zimnej prípravy:



7. január: úvodný zraz prípravy

7. – 9. január: fyzické testovanie hráčov, následne tréningy v domácich podmienkach

16. január: ŠK Slovan – SK Sigma Olomouc, prípravný zápas na Tehelnom poli o 17.00


Druhý blok prípravy (18. – 25. januára na Malte)

18. január: odlet výpravy na Maltu a začiatok sústredenia

19. január: FK Mladá Boleslav – ŠK Slovan (prvý zápas na Tipsport Malta Cup-e)

21. január: FK Zbrojovka Brno/víťaz zimnej Tipsport ligy – ŠK Slovan (finále alebo zápas o 3. miesto na Tipsport Malta Cup-e)

24. január: Gzira United FC (Malta) – ŠK Slovan, prípravný zápas na Malte

25. január: odlet výpravy z Malty do Bratislavy


Tretí blok prípravy (27. január – 10. február v Turecku, Belek)

27. január: odlet výpravy do Turecka (Belek) na sústredenie

30. január: FC Rubin Kazaň (Rusko) – ŠK Slovan, prípravný zápas v Turecku

2. február: Tromsö IL (Nórsko) – ŠK Slovan, prípravný zápas v Turecku

6. február: Shonan Bellmare (Japonsko) – ŠK Slovan, prípravný zápas v Turecku

9. február: generálka na jarnú časť (v štádiu riešenia zápas so Spartakom Moskva), v Turecku

10. február: odlet z Turecka späť do Bratislavy


Ďalšie dôležité dátumy

od 11. februára príprava na štart jarnej časti v domácich podmienkach

16. február: prvý jarný ligový zápas FC DAC Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava