Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan bude v Jerevane bez Soumaha a bez Kóňu, otázny zostáva Čavrič

Na archívnej snímke nový srbský tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Ivan Vukomanovič. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tréner ŠK Slovan Bratislava Ivan Vukomanovič sa vo štvrtkovom úvodnom stretnutí 1. predkola Európskej ligy UEFA 2017/2018 na pôde Pjuniku Jerevan musí zaobísť bez viacerých futbalistov.

Jerevan 28. júna (TASR) - Tréner ŠK Slovan Bratislava Ivan Vukomanovič sa vo štvrtkovom úvodnom stretnutí 1. predkola Európskej ligy UEFA 2017/2018 na pôde Pjuniku Jerevan musí zaobísť bez viacerých futbalistov. Veľké straty utrpel v strede poľa, Seydouba Soumah vypadol z pôvodného kádra nahláseného Európskej futbalovej únii pre zranenie, Tomáš Kóňa sa dokonca dohodol na rozviazaní spolupráce s klubom. Otázny je zdravotný stav útočníka Aleksandara Čavriča, ktorý si priniesol nepríjemné zranenie zo zápasu srbskej reprezentácie do 21 rokov na ME proti portugalským rovesníkom.

"Niektorí hráči zostali v Bratislave. Čavrič už trocha potrénoval, uvidím, či budem riskovať, alebo nie. Nie je veľa stopercentne pripravených hráčov, momentálne ich mám šestnásť," povedal Vukomanovič na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii. Kóňov odchod je podľa neho otázka na vedenie klubu.



Napriek absenciám mu v otváracej jedenástke zostáva vyriešiť posledný otáznik smerom dopredu. Teraz naň ešte neodpovie ofenzívny stredopoliar Ibrahim Rabiu, ktorý spečatil rekordný prestup z Gentu do Slovana len v utorok a ešte mu chýbajú potrebné papiere. "Otestujeme, aká je jeho zdravotná situácia. Minulý týždeň začal prípravu v Belgicku. Máme skúseného Filipa Hološka, mladých Uroša Damnjanoviča so Samuelom Šefčíkom. V uplynulom období trénovali veľmi dobre. Dúfam, že kto dostane šancu, ukáže niečo viac," pokračoval srbský kouč. O základnej zostave sa definitívne rozhodne ráno v deň zápasu. "Hološko aj Jakub Mareš sú veľmi skúsení hráči, ktorí už majú niečo za sebou. Do mužstva zapadli veľmi dobre. Verím, že nám pomôžu aj vo štvrtok," uviedol kapitán Boris Sekulič.



Úvod sezóny "belasých" je špecifický. Kým niekde futbalisti iba nastupujú na dovolenky, v závere júna na nich čaká už druhé súťažné vystúpenie. "Prípravu sme začali 10. júna, sme v treťom týždni. Je to nepríjemné obdobie, mrzí ma prehra so Zlínom. Začíname našu prácu v Európskej lige, dúfam, že odštartujeme dobre. Bude proti nám dobrý súper, pozerali sme niektoré zápasy arménskeho mužstva. Uvidíme, aké budú ihrisko a podmienky. Vo štvrtok sa vynasnažíme ukázať našu silu, aby sme išli naspäť do Bratislavy s pozitívnym rezultátom. Verím, že uvidíme fair play duel," povedal Vukomanovič.

Ten priznal, že jeho tím sa nachádza vo fáze budovania: "Mali by sme hľadať hráčov na kľúčových pozíciách. Teraz nemáme pripravené mužstvo na boj o slovenský titul. Mali by sme byť silnejší než v minulom ročníku, je to práca pre vedenie a technický kolektív. Máme však ešte čas, prestupové obdobie v júli a auguste. Teraz budem hrať s hráčmi, ktorých mám."