Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Slovákov mrzela 3. tretina, Slafkovský: Musíme zvýšiť streľbu

Na snímke slovenský hokejista Juraj Slafkovský (vpravo) strieľa gól na 1:2 počas prípravného zápasu Slovensko - USA pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji v Bratislave v utorok 7. mája 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Ramsayho zverenci hrali s favoritom v podstate celé dve tretiny vyrovnaný duel a do druhej prestávky išli s tesným mankom 2:3. V treťom dejstve však už dominovali zámorskí hráči.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 8. mája (TASR) - Slovenských hokejistov po prehre v generálke na majstrovstvá sveta s USA (2:6) mrzela hlavne záverečná tretina, v ktorej inkasovali tri góly a už nedokázali konkurovať hviezdami nabitému tímu zo zámoria. Hlavný tréner Craig Ramsay i niektorí hráči, ktorí sa pripojili k tímu pred duelom, hovorili aj o únave a veria, že do prvého duelu v Ostrave stihnúť doladiť detaily a zlepšiť najmä hru v koncovke. Slovákov čaká prvý duel na šampionáte už v piatok o 16.20 h proti Nemecku.

Ramsayho zverenci hrali s favoritom v podstate celé dve tretiny vyrovnaný duel a do druhej prestávky išli s tesným mankom 2:3. V treťom dejstve však už dominovali zámorskí hráči a v jeho druhej časti strelili ďalšie tri góly, posledný do prázdnej bránky. "Som rád, že nás preveril taký kvalitný súper. Pred zápasom pribudlo do nášho mužstva viacero hráčov a niektorí počas duelu pôsobili unavene. Náš výkon v prvých dvoch tretinách sa mi páčil, v tretej bol cítiť úbytok síl. Som hrdý na všetkých hráčov, ktorí sa zapojili do záverečnej prípravy. Teraz sa začína tá najdôležitejšia práca," povedal po zápase Ramsay.

O slovenské góly sa postarali Juraj Slafkovský a Peter Cehlárik, ktorí nastúpili v elitnom útoku spolu s centrom Marekom Hrivíkom. Práve táto formácia robila súperom najväčšie problémy. "Hralo sa mi s nimi dobre, ako vždy. Sú to skvelí hráči. Ale stále je tam veľa vecí, ktoré by sme mohli vylepšiť. Aj z mojej strany, ja som stratil veľa pukov a vymýšľal som somariny," priznal po zápase Slafkovský, ktorý zožal vo vypredanej aréne Ondreja Nepelu zo všetkých hráčov najväčší aplauz a to niekoľkokrát. Diváci ocenili aj jeho krásny gól, ktorým v závere prvej tretiny znížil na 1:2. "Išiel som na stred, spravil som kľučku a vystrelil som na bližšiu žŕdku. ´Hrivo´ tam stál pred bránkou, medzi nami bol ešte jeden hráč, takže brankár toho veľa nevidel. Konečne som vystrelil a padlo to tam," opísal gól.

Pre dvadsaťročného krídelníka to bol prvý duel od konca základnej časti v NHL s Montrealom Canadiens. "Cítil som sa v pohode, očakával som, že to bude horšie. Atmosféra bola výborná a verím, že slovenskí fanúšikovia prídu aj do Ostravy, aby boli ten náš šiesty hráč. My zase musíme viacej strieľať na bránku. Hlavne v poslednej tretine bolo tých striel málo. A potom už len tie maličkosti, ale verím, že do turnaja to vyriešime. Hráme s nimi znovu v pondelok, tak to musí byť z našej strany iný zápas. Teraz sme hrali prvé dve tretiny celkom vyrovnaný hokej, neviem, čo sa potom stalo," dodal.

Slováci mali miestami problémy, keď nestíhali prestriedať tak rýchlo ako ich súperi a potom sa dostávali pod veľký tlak, ktorý im následne uberal sily. "Myslím si, že to bol 40 minút celkom vyrovnaný hokej, ale mohli sme tam vidieť aj úseky, keď sme zostali zasekaní v našom obrannom pásme," priznal kapitán Tomáš Tatar. "No na druhej strane, myslím si, že aj oni boli prekvapení, ako sme proti nim nastúpili. Bola to perfektná generálka, tá rýchlosť a tie schopnosti, ktoré tí hráči majú, sú top na svete. Takže vyskúšať si to a byť pod tým tlakom celý zápas, bol super test pred majstrovstvami. Máme šancu ísť na turnaj a hrať dobre od začiatku," dodal.