Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Skvelá Zuzulová je aj s hnačkou v slalome jedenásta

Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová, ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

V druhom kole predviedla tretiu najrýchlejšiu jazdu.

Aspen 25. novembra (TASR) - Veronika Velez-Zuzulová predviedla v nedeľu obdivuhodný výkon v druhom slalome Svetového pohára, keď oslabená črevnou virózou skončila jedenásta. Slovenská lyžiarka sa v americkom Aspene skoro ráno ťažko vyrovnávala s oslabením organizmu, po 1. kole bola dvadsiata, ale v druhom predviedla tretiu najrýchlejšiu jazdu, len o málo pomalšiu ako najlepšia slalomárka uplynulých rokov, Rakúšanka Marlies Schildová.

Víťazkou súťaže sa však stala iná reprezentantka alpskej veľmoci, 26-ročná Kathrin Zettelová. Slovenke Barbare Kantorovej sa nepodarilo preniknúť do 2. kola, keď so štartovým číslom 58 dosiahla 40. čas a na najlepšiu 30-ku jej chýbalo 1,46 s. Zettelová najrýchlejšími jazdami v oboch kolách slávila svoj druhý slalomový triumf kariéry a deviaty celkovo v SP. S náskokom 67 stotín odsunula na druhú priečku Schildovú, tretia bola už s výrazným mankom 1,81 s Slovinka Tina Mazeová. "Je to senzačné. Neviem, prečo sa mi tak darí, dnes som opäť šla naplno s tým, že by som mohla azda aj vyhrať, ale že sa mi takto podarí byť najrýchlejšou v oboch jazdách, to by sa mi ani neprisnilo," vyznala sa Zettelová pre ORF.

V celkovom poradí SP Mazeová jasne vedie, v priebežnej klasifikácii disciplíny hustých bránok je na čele Nemka Maria Höflová-Rieschová. Zuzulová za 11. miesto (+3,58 s) získala 24 bodov, v sumáre s piatym miestom z Levi ich má 69 a je na 8. mieste. V koeficientálnom hodnotení WCSL (štartová listina SP) sa akurát udržala v elitnej skupine, čo znamená, že aj pred ďalším slalomom SP jej budú číslo žrebovať v prvej sedmičke.

V 1. kole Kantorová na vedúcu Rakúšanku Kathrin Zettelovú stratila 5,44 s. So 6-kou sa oslabená hnačkami vydala na trať skúsená 28-ročná Zuzulová a už úvodné bránky naznačili, že nie je vo svojej koži. Jej jasná strata na medzičase však narástla najmä dole, keď v plochej pasáži vyšla mimo optimálnej stopy a takmer zostala stáť. Za týchto okolností bolo po 1. kole jej 20. miesto so stratou 3 sekúnd a 3 stotín úspechom. V druhej jazde však Zuzulová demonštrovala skvelú dynamiku i prácu nôh a bez výraznejšej chybičky došla do cieľa na prvej pozícii. Na nej aj dlhšie zotrvala, ale prílišná strata po chybe v 1. kole jej zabránila k výraznejšiemu prieniku.