Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Skalica dobojovala, prekvapujúco vypadla so Zvolenom

Foto: TASR/Dušan Hein

Hokejisti Skalice skončili svoju púť za titulom vo štvrťfinále hokejovej Tipsport extraligy. Skaličania prekvapujúco nestačili na Zvolen. V šiestom zápase mu podľahli 5:1.

Zvolen 17. marca (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen postúpili do semifinále play off extraligy. V 6. štvrťfinálovom zápase zdolali na vlastnom ľade HK 36 Skalica jednoznačne 5:1, sériu vyhrali 4:2 a v semifinále sa stretnú s obhajcami titulu Košicami.

HKM Zvolen - HK 36 Skalica 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Góly: 9. Puliš (Brabenec, Ťavoda), 20. Slovák (Baláž), 33. Brabenec (Čurilla), 39. Slovák (Hraško, Baláž), 45. Brabenec (Otčenáš, Sikela) - 54. Mikúš (Kutálek, Jankovič). Rozhodcovia Husička, Hradil (obaja ČR) - Valach, Bundil, vylúčení 5:5, presilovky 1:1, v oslabení 1:0, 5011 divákov. Konečný stav série 4:2 (jednotlivé zápasy 4:3, 0:3, 4:2, 4:2, 1:3, 5:1).


Po dvoch tretinách svietilo nad hlavami divákov, ktorí naplnili štadión takmer do posledného miestečka, neuveriteľných 4:0. Pálffyho družina bola v tej chvíli zrelá na uterák, nič sa jej nedarilo, Zvolenčanom naopak, všetko vychádzalo a ocitli sa v takej pohode, že aj diváci sa začali spontánne zabávať spevom a mexickými vlnami. Už prvá tretina naznačila, kto bude dieťaťom šťasteny. Úvodný gól Puliša v 9. min padol tak, že najskôr puk netrafil, no pohotovo strelu zblízka zopakoval a popod telo Tomeka skóroval. Druhému gólu predchádzala žŕdka Brabenca, pri ktorej vypukla predčasne radosť hľadiska. Skalická sieť sa predsa len čoskoro zatrepotala a postaral sa o to v 20. min Višňovský, ktorý si stečoval puk po strele Slováka z uhla nešťastne do vlastnej bránky. V druhej tretine sa očakávala ofenzíva Skalice, opäť však pykala vtedy, keď sa teoreticky mala a mohla presadiť. V 33. min v oslabení brejkovú situáciu s prečíslením využil s prispením nahrávky Čurillu skúsený Brabenec a keď v 39. min Slovák v presilovke dorazil strelu Hraška za chrbát Tomeka, už nikto v hľadisku nepochyboval, kto bude semifinalista. Skaličanom nevychádzalo zakončenie, za názorný príklad poslúžil úsek medzi 26. a 33. min, keď spálili až päť možností, postupne Šmach, Pojkar, Šátek a dvakrát Pálffy. V tretej tretine vari len obrovský zázrak mohol spasiť favorita série, druhý tím základnej časti. Pri ich tlaku hviezdil brankár Trenčan a v 45. min aj Brabenec, keď piaty klinec do skalickej rakvy zatĺkol nekrytý pred bránkou po spolupráci s Otčenášom. V 54. min hostia už len skorigovali stav v presilovke po pohotovej otočke Mikúša pred bránkou.

Hlasy po zápase 6. štvrťfinále Zvolen - Skalica (5:1)

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Po nevydarenom predchádzajúcom zápase v Skalici sme si vyčistili žalúdky a zodpovednosť bola mimoriadna. Skalica hrala s menšou agresivitou, my sme mali aj trochu šťastia a keďže sme vyhrali nad súperom štyrikrát, je to pozoruhodné a postup sme si zaslúžili. Skalica mala iné ciele, trpela na to, čo ju postihlo, no aj my sa začíname trápiť s bacilom, len verím, že sa dáme pred úvodným zápasom s Košicami všetci do poriadku. Eufória nám podľa mňa môže pomôcť aj proti obhajcovi titulu."

Peter Oremus, kouč Skalice: "Až vo Zvolene sme nastúpili kompletne, viróza našu silu výrazne oslabila. Chýbajúca agresivita bola kľúčová, čakal som od hráčov oveľa viac. V prvom rade chcem pogratulovať súperovi, my sme akosi málo túžili zvíťaziť. Zvolen nás zdolal štyrikrát, preto bol úspešnejší. Aj keď sme spočiatku mali desiatich maródov, neznižujem výkon súpera."

Kamil Brabenec, autor dvoch gólov: "Bol to najjednoznačnejší zápas série, po dvoch tretinách už bolo rozhodnuté, a potom súper rezignoval, my sme hrali v závere na údržbu. Aj proti Košiciam môžeme uspieť, len treba plniť všetky pokyny trénera. Prvý gól Puliša pramenil z mojej prihrávky, našiel som ho pred bránkou a jeho dorážka bola vo vývine zápasu veľmi dôležitá."

Marek Slovák, strelec dvoch gólov: "Skúsenosti len naberáme, nabili sme ostrieľanú Skalicu, to je pozoruhodné. Sebavedomie nám vzrástlo, aj proti Košiciam to bude otvorené. Pomohli nám diváci, vytvorili elektrizujúcu atmosféru, určite nám výrazne pomohli k víťazstvu. Bola to eufória, každý z nás túto radosť pred plným hľadiskom veľmi prežíval."

Adam Trenčan, brankár Zvolena: "Začiatok bol nervózny, no poradili sme si parádne, zodpovedne v obrane, s rýchlymi protiútokmi. Naozaj sme si zaslúžili vyhrať. Ja som si poriadne zachytal, od toho som v bránke a som rád za každú sekundu strávenú na ľade. Radosť si vychutnám ešte zo deň, zo dva, a potom sa sústredím naplno na Košice."