Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Sedemnásťročný Talian zomrel po páde na pretekoch v Rakúsku

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

O jeho úmrtí informoval taliansky tím v sobotu.

Linz 22. júla (TASR) - Cyklistickým svetom otriasla ďalšia smutná udalosť. Na mládežníckych pretekoch UCI v rakúskom Linzi podľahol zraneniam po páde iba 17-ročný taliansky jazdec Jacopo Venzo. Tragédia sa stala len päť týždňov po tom, čo na podujatí Okolo Švajčiarska zomrel švajčiarsky profesionál Gino Mäder.

Tragický moment sa stal v piatkovej prvej etape juniorských pretekov, keď člen tímu Campana Imballaggi Geo&Tex Trentino spadol pri zjazde v ľavotočivej zákrute. Napriek rýchlej zdravotnej pomoci mladý Talian zomrel po prevoze vrtuľníkom do Keplerovej nemocnice v Linzi.

O jeho úmrtí informoval taliansky tím v sobotu. Organizátori podujatia v piatok etapu prerušili a po správe o úmrtí preteky okamžite zrušili. Na štarte bolo 140 cyklistov vo veku 17 až 19 rokov z Európy i zámoria. Informovala agentúra DPA.

“So slzami v očiach a zničeným srdcom oznamujeme, že nás opustil náš juniorský reprezentant Jacopo Venzo. Chlapec sa stal obeťou ťažkého pádu počas zjazdu," informoval tím na sociálnej sieti. "Jacopo bol výnimočný mladý muž s veľkou budúcnosťou a preto to bolí ešte viac. Žiadame, aby bolo rešpektované súkromie rodiny, a ďakujeme všetkým, ktorí nám prejavili podporu."