Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Sebastian Vettel ovládol druhý tréning pred VC Maďarska v F1

Na snímke Nemec Sebastian Vettel (Ferrari) na trati počas prvého voľného tréningu na okruhu Hungaroring pred Veľkou cenou Maďarska F1 27. júla 2018. Foto: TASR/AP

V čase, keď Ferrari smúti nad stratou svojho bývalého prezidenta Sergia Marchionneho, dokázal Vettel predstihnúť oboch jazdcov Red Bullu, Maxa Verstappena a Daniela Ricciarda.

Budapešť 27. Júla (TASR) – V druhom tréningu pred Veľkou cenou Maďarska F1 bol najrýchlejší Sebastian Vettel z tímu Ferrari.

V čase, keď Ferrari smúti nad stratou svojho bývalého prezidenta Sergia Marchionneho, dokázal Vettel predstihnúť oboch jazdcov Red Bullu, Maxa Verstappena a Daniela Ricciarda. Najrýchlejšia trojica mala rovnaké zloženie aj v prvom piatkovom tréningu.

Hungaroring je jedna z najužších tratí v F1, čo výrazne komplikuje predbiehanie počas pretekov. Vo všeobecnosti trať najviac svedčí monopostom so silným prítlakom, ktoré majú Red Bull a Ferrari. V minulom ročníku dominovali práve jazdci stajne z Maranella, keď za víťazným Vettelom prišiel na druhej priečke do cieľa jeho tímový kolega Kimi Räikkönen.

V celkovom bodovaní vedie Lewis Hamilton z Mercedesu o 17 bodov pred druhým Vettelom. Víťaz minulotýždňovej VC Nemecka sa v Maďarsku sťažoval na pneumatiky, keď počas prvého tréningu údajne stratil kontrolu nad svojím vozidlom.