Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Scolari bude pravdepodobne novým trénerom Brazílie

Luiz Felipe Scolari Foto: TASR/AP

Staronový tréner brazílskej futbalovej reprezentácie vystrieda na poste prepusteného Mana Menezesa.

Sao Paulo 28. novembra (TASR) - Luiz Felipe Scolari sa stane staronovým trénerom futbalovej reprezentácie Brazílie. Agentúre Reuters to prezradil nemenovaný zdroj z prostredia Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF).

Prezident CBF Jose Maria Marin uviedol, že o nástupcovi minulý týždeň prepusteného Mana Menezesa na lavičke národného tímu už rozhodli, ale jeho meno oficiálne zverejnia až vo štvrtok.

Zároveň oznámia aj meno nového koordinátora reprezentačného tímu. Kandidátom na tento post je Carlos Alberto Parreira, ktorý priviedol "kanárikov" k svetovému primátu v roku 1994. Parreira trénoval Brazíliu aj na MS 2006, kde Brazíliu vyradilo vo štvrťfinále Francúzsko.

"Urobili sme určité vyhodnotenie a vieme, že potrebujeme na post trénera niekoho skutočne kvalitného, oddaného a skúseného. Som si absolútne istý, že fanúšikovia budú šťastní z nášho výberu," povedal v Sao Paulo šéf CBF Marin. Brazílčania budú v roku 2014 hostiť MS. "Na svetovom šampionáte bude obrovský tlak, čo je pochopiteľné a potrebujeme niekoho, kto sa s tým dokáže vyrovnať. Potrebujeme, aby všetci stáli za novým trénerom."

Scolari priviedol Brazíliu k jej poslednému titulu majstra sveta v roku 2002. Momentálne je bez pracovných záväzkov, keď pred pár mesiacmi opustil brazílsky klub Palmeiras. Bývalý kouč FC Chelsea a portugalskej reprezentácie pomohol Palmeirasu v tomto roku vyhrať Brazílsky pohár, ale v najvyššej súťaži sa tím trápil a napokon vypadol do druhej ligy. Scolari len nedávno odmietol ponuku ruskej reprezentácie a brazílskych klubov Gremio a Cruzeiro.